Home / archiefcentraal / beachtennistoernooi brengt 710 euro op

beachtennistoernooi brengt 710 euro op

Het jaarlijkse Beachtennistoernooi in Luttenberg heeft een bedrag van 710 euro opgebracht voor Stichting Energy4All. De organisatie doneerde zelf 250 euro, een collecte onder de deelnemers en bezoekers leverde nog eens 460 euro op. Als tegenprestatie liet medeorganisator Frank Hesselink zijn baard afscheren.

Dat de organisatie van het toernooi, de dinsdagavondgroep van Tennisvereniging Luttenberg, 250 euro wilde schenken aan het goede doel, stond van tevoren al vast. De actie om Hesselinks baard af te scheren, ontstond spontaan. “Eén van de andere organisatoren vroeg me ineens hoeveel mijn baard waard was voor het goede doel”, vertelt Frank. “‘250 euro’, zei ik en op dat moment had ik al spijt. Ik had die baard al zo’n 45 jaar. Mijn vrouw kent me niet zonder. Ze was dan ook ‘not amused’, zoals ze dat dan zeggen. De anderen hadden het geld heel snel bij elkaar.”

Energy4All zamelt geld in voor de bestrijding van stofwisselingsziekten. Peter en Katinka Klomp uit Luttenberg hebben een zoon die lijdt aan zo’n ziekte. Momenteel zijn de twee bezig met een grote actie voor Energy4All. Ze kwamen zelf langs om Franks baard af te knippen.

De voorrondes van het Beachtennistoernooi vonden vorige week plaats, meestal onder goede weersomstandigheden. Hoewel de finales op zondag flink te lijden hadden onder het slechte weer en de bezoekers die dag wegbleven, was het enthousiasme van de deelnemers er niet minder om. Maar liefst tachtig volwassenenkoppels, vier 50-pluskoppels en 64 kinderen deden mee aan het toernooi. “Ondanks de regen is er gewoon doorgespeeld”, vertelt Hesselink. “De deelnemers trokken zich er niks van aan. De plassen stonden op de velden, maar de kinderen plensden er enthousiast doorheen. Het plezier was er dus wel. Alleen jammer van het weer.”

Bij de heren won het koppel Jelko Wieferink en Tijs Bouwhuis en bij de dames Eline Kieftenbelt en Rianne Booyink.

Lees ook

‘Een zwaar jaar, maar ook heel veel geleerd’

Roswyde Burgman, directeur van Hoftheater in Raalte blikt terug op seizoen 2020-2021 RAALTE – “Gelukkig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.