basisschool de linderte opent schoolzone

Bij basisschool de Linderte in Raalte is woensdag 18 juli een schoolzone geopend. Op het wegdek voor de school is met grote letters ‘schoolzone’ te lezen, wat weggebruikers moet attenderen dat zij langs een school rijden en hun snelheid moeten aanpassen.

Verkeersveiligheid is al jaren een thema op de Linderte. Samen met de gemeente probeert de basisschool de schoolomgeving veilig te houden en daar waar mogelijk te verbeteren. Op initiatief van Quincy Paalman, leerling van de Linderte, is het idee van een schoolzone in gang gezet. Overburen Kristel Verweij en Christel Timmer hebben zich hier eveneens hard voor gemaakt en ook meegedacht over de uitvoering.

“Ik woon al vijf jaar aan deze straat en ik verbaasde me elke dag weer hoe hard de auto’s hier doorheen reden. Ze vergeten dat het een dertigkilometerzone is, waarschijnlijk is dat omdat je hier de wijk uitrijdt”, vertelt Timmer. Verweij vult aan: “Vooral landbouwverkeer rijdt hier heel erg hard, maar ik ben heel blij met het resultaat. De tijd zal leren of dit genoeg is voor de veiligheid.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.