bam schaatsers halen autos op in raalte

Je rijdt al snel dertig tot veertigduizend kilometer per jaar. Ook naar het buitenland, als we bijvoorbeeld in Oostenrijk een wedstrijd hebben, rijden we er zelf naar toe.”

Olympisch kampioen Bob de Jong is ook erg blij met de sponsordeal, al maakt hij zelf geen gebruik van de leaseauto. “Ik houd gewoon mijn eigen auto, daar zijn wel redenen voor. Maar ik vind dit heel mooi voor de ploeg. Dit geeft ons de uitstraling van een topploeg. We maken nieuwe stappen en daar hoort natuurlijk een nieuwe auto bij.” De Jong neemt dan geen auto in ontvangst, maar vindt het wel belangrijk om hier bij te zijn. “Ik ben er bij voor het belang van de ploeg, voor het totaalbeeld. En daarbij ben ik gewoon blij voor de jongens.”

Paul Baerends, vestigingsmanager van Oving Raalte, vindt het ook een geslaagde deal. “BAM is al langere tijd een relatie van ons. Maar zo’n dag als deze is toch speciaal, deze jongens zie je niet vaak in Raalte natuurlijk. En ik vind het heel leuk om te doen.”

De schaatsploeg is ook weer volop aan het trainen, of eigenlijk zijn ze nooit gestopt. “We trainen het hele jaar door”, laat Bob de Jong weten. De andere Bob, Bob de Vries, vult aan: “Vlak na het seizoen is er natuurlijk wel een iets rustigere periode, maar dan trainen we nog twee tot drie keer in de week. Op dit moment trainen we zelfs elf keer in de week. We zijn dus alweer volop bezig met de voorbereidingen.”

Met de Olympische Winterspelen zijn de schaatsers nog niet zo bezig. De Jong: “We gaan deze winter eerst maar eens proberen de nominaties binnen te halen. En dan volgend jaar deze omzetten naar kwalificaties.” Bob de Vries bekijkt het ook realistisch. “We werken er in stapjes naar toe. We krijgen het NK en het EK nog. Daar komt bij dat we eerst de nominaties binnen moeten halen. En kijk, we staan hier met acht schaatsers, maar er mogen er maar drie mee”, aldus De Vries.

Tot slot laat Alfred Bolks, voorzitter van het schaatsteam, met een knipoog weten dat de jongens voorzichtig moeten rijden, met hun nieuwe auto’s. “Gebruik je adrenaline op de schaatsbaan en niet op de snelweg.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.