welles nietes over kunstgrasbelofte gemeente

In 2008 ontstonden ideeën voor kunstgrasvelden op alle sportparken in de gemeente. “Een keer per half jaar is er overleg tussen alle clubs van de gemeente,” vertelt Heeten-voorzitter Harry Oosterhuis. “Daarbij is ook de gemeente aanwezig. Op een bijeenkomst in 2008 werd het idee van kunstgras geopperd, dat kwam mogelijk zelfs vanuit de afdeling sportzaken van de gemeente. We hebben toen afgesproken dat er op elk sportpark in de gemeente kunstgras moest komen.”

De volgorde van aanleg werd bepaald door de capaciteitsproblemen die de vereniging had. Er zou begonnen worden met de aanleg bij Rohda, vervolgens zou er ook geëindigd worden bij Rohda. In de tussentijd moesten dan ook alle andere clubs er een kunstgrasveld bij krijgen. “Rohda heeft zonder overleg met andere clubs al een tweede kunstgrasveld gekregen. Op zich geen probleem, maar omdat Rohda de laatste zou zijn, hebben we toen maar eens geïnformeerd bij de gemeente. We kregen argwaan toen we zagen dat in de meest recente plannen geen geld voor de resterende velden was uitgetrokken,” aldus Oosterhuis.

In dat gesprek, met toenmalig wethouder De Groot en twee ambtenaren van de gemeente, kwam de aap uit de mouw. “In dat gesprek werd voor het eerst gezegd dat het niet zeker was dat we voor 2015 kunstgras zouden krijgen. Dat gaat lijnrecht in tegen wat wij dachten wat er afgesproken was,” aldus de voorzitter van SV Heeten. “En dat terwijl er steeds meer argumenten zijn om juist wel kunstgras aan te leggen. Het afgelopen jaar hebben wij twee maanden niet kunnen trainen, omdat de velden onbespeelbaar waren. Andere clubs konden wel door trainen.”

De verenigingen zijn het meest pissig over de hele gang van zaken. “In die bewuste bijeenkomst in 2008 is gezegd dat alle sportparken voor 2015 kunstgras zouden hebben. Dat wordt zonder overleg veranderd, als wij er niet naar hadden gevraagd, hadden wij dat nu nog steeds niet geweten.” Of Oosterhuis zeker weet dat die toezegging is gedaan? “Ik kan het verschil tussen filosoferen en plannen echt wel maken hoor. Formeel hebben we misschien geen poot om op te staan, maar afspraak is afspraak, toch?”

Navraag bij wethouder Haarman levert een heel ander verhaal op. “Een planning voor alle verenigingen is nooit gemaakt. De bedoeling is nu wel dat te gaan doen voor de drie resterende verenigingen. Echter voor 2016 zullen ze niet allemaal gerealiseerd zijn. Hierbij speelt dus de directe noodzaak qua capaciteit, maar ook de financiële situatie een rol. Hoe verenigingen bij de veronderstelling komen dat 2015 de deadline zou zijn is mij niet duidelijk. Een toezegging onzerzijds is mij niet bekend en blijkt ook niet uit de diverse verslagen en notities die er zijn.”

De gezamenlijk verenigingen vestigen nu hun hoop op de gemeenteraad. “Mogelijk gaan we individuele raadsleden benaderen en we zullen de planvorming van de gemeente nauwlettend volgen. We begrijpen dat er bezuinigd moet worden en willen best meedenken. Met alle voetbalclubs uit de gemeente hebben we een hele bult denkvermogen bij elkaar,” sluit Oosterhuis af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.