wegwerkzaamheden weer volgens planning

De werkzaamheden rondom het verlengen van de Ceintuurbaan in Raalte lopen volgens planning. Door de grote hoeveelheid grondwater bij de N348 liepen de werkzaamheden enige vertraging op, maar deze vertraging is inmiddels ingelopen.

De rotonde Zwolsestraat – Ceintuurbaan (op de hoek van zwembad Tijenraan) is volgens planning aangelegd en is inmiddels al weer zo’n twee maanden ‘in bedrijf’.

Daarna ging de aannemer aan de slag met de ondergrondse werken voor de nieuwe rotonde in de provinciale weg N348. Deze werkzaamheden bestonden voornamelijk uit de aanleg van de nieuwe duikers voor de Hondemotswetering en de aanleg van een nieuw hoofdriool naar de rioolwaterzuivering.

Bij deze werkzaamheden was bronbemaling nodig om de grondwaterstand tijdelijk te verlagen. Het bleek dat er behoorlijk meer grondwater onttrokken moest worden dan wij op voorhand verwachtten. Dit leidde tot een vertraging van een paar weken. Inmiddels heeft de aannemer deze vertraging grotendeels weer ingelopen door meer werkzaamheden tegelijkertijd uit te voeren.

De aanleg van de nieuwe rotonde in de N348 vindt hierdoor volgens planning plaats en deze is vanaf dinsdag 10 juli opengesteld voor het verkeer. Doorgaand verkeer over de N348 is dan echter nog niet mogelijk, aangezien de provincie dan nog groot onderhoud uitvoert in het wegvak rotonde Overkampsweg – rotonde Burgemeester Kerssemakerstraat.

Nadat de rotonde in de N348 gereed is, vinden er nog werkzaamheden plaats in de Hondemotsweg, ter hoogte van de rioolwaterzuivering en ter hoogte van Tivoli en het motormuseum. De planning van die werkzaamheden is op dit moment nog niet definitief. Het hotel, motormuseum en Tivoli zullen dan bereikbaar zijn vanaf de nieuwe Ceintuurbaan. In het najaar zullen alle bomen aangeplant worden en dan is het hele werk gereed.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.