website de cirkel online

Pas een fusie achter de rug, nieuwbouwplannen en sinds vandaag een nieuwe site. Stichting De Cirkel zorgt voor mensen in de laatste levensfase en wil dat breed uitdragen. Want iedereen in de regio kan zo maar de hulp van de geschoolde vrijwilligers, thuis of in het hospice, nodig hebben. Salland Centraal gaat de stichting publicitair ondersteunen.

Stichting De Cirkel Raalte bestaat sinds januari 2011 en is voortgekomen uit een fusie tussen de Stichting Terminale Thuiszorg Raalte en het Hospice Midden Salland. Een groep betrokken en geschoolde vrijwilligers biedt deze zorg en ondersteuning, in samenwerking met professionele hulp van onder andere thuiszorg en huisarts. De coördinatie van dit werk ligt bij Ineke de Koning, Greet Clevering en Riek Martens.

“Het is belangrijk dat mensen uit Raalte en omgeving ons weten te vinden”, zeggen de coördinatoren. “Omdat steeds meer mensen thuis zijn op de digitale snelweg, moeten wij natuurlijk ook online te vinden zijn. Wij zijn erg blij met de nieuwe website! Wij hopen dat het bezoekers ook aanspreekt: ons logo, de kleuren, de foto’s en de heldere informatie. Wie zoekt naar zorg in de terminale fase kan ons via de site nog sneller bereiken. Ook hopen we dat we meer contact met vrijwilligers of familieleden krijgen.”

Burgemeester Piet Zoon ziet het belang van steun en zorg in de laatste fase. Kort voor de lancering van de site sprak hij de vrijwilligers: “Ook inwoners van onze gemeente Raalte kunnen hiermee te maken krijgen. Mensen die medisch gezien geen perspectief meer hebben, zullen baat hebben bij zorg door betrokken mensen. De draaglast voor familie of andere mantelzorgers kan te zwaar worden. Dan is de nabijheid van een goede voorziening, aanvullend op de professionele zorg, welkom. Het is plezierig als mensen in een huiselijke sfeer die rust en vertrouwen brengt de laatste levensfase kunnen afronden.”

“Zorgen voor elkaar hoort bij samen-leven”, vindt Zoon. “Dat hier vooral betrokken vrijwilligers bij nodig zijn, is helder. Maar wie vrijwilliger wil zijn in terminale thuiszorg moet zich terdege realiseren dat zij bijna professioneel moeten kunnen handelen. Dat vergt voorbereiding en moet een duurzaam karakter hebben. Het is niet iets wat je ‘even’ doet en daarna weer zomaar kunt laten vallen.”

De nieuwe website van Stichting De Cirkel is te vinden op staging2.decirkelraalte.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.