watersportavontuur watersportcentre eijkelhof

Ben je op zoek naar een leuke, sportieve activiteit voor een familie- of vriendendag of vrijgezellenfeest, dan biedt Watersportcentre Eijkelhof in Olst misschien wel precies wat jij zoekt. “Wij bieden een breed scala aan watersportmogelijkheden. Zowel voor de individuele sporter als voor groepen. Waterskien, wakeboarden, banaanvaren of funtubing met eventueel een barbecue na afloop behoren tot de mogelijkheid”, zegt Gerard Eijkelhof.

“We merken dat de vraag naar een dagvullend programma steeds groter wordt. Op dit moment zijn we bezig om ons aanbod nog breder te trekken. Zo kunnen we de watersport ook in combinatie aanbieden met activiteiten van andere bedrijven. Te denken valt aan paintball of een tourtocht. We hebben menig groep gehad die zich moesten houden aan een strak tijdsschema, omdat de andere activiteit alweer stond te wachten. Op zich is het natuurlijk erg jammer om een leuke activiteit snel af te moeten maken. Bij het boeken van een watersportarrangement bij ons in combinatie met een andere activiteit, behoort veel geregel voor de klant tot het verleden.”

Een normale les wordt bij Watersportcentre Eijkelhof altijd volgens een vast stappenschema uitgevoerd. Eenmaal aangekomen kun je je eerst omkleden. “Wij hebben wetsuits en voor iedere watersporter is het dragen van een zwemvest altijd verplicht. Tijdens de uitleg wordt de startpositie doorgenomen, de skihouding en het stappenplan voor aan boord. De skiër start achter de boot aan een relatief korte skilijn, zodat je de start goed onder de knie krijgt. Als dit eenmaal gelukt is, gaat het echte werk beginnen. Aan een lange lijn achter de boot. Vaak zijn deze stappen op het water al in één les van een kwartier onder de knie te krijgen. Ook voor het wakeboarden is het stappenprincipe hetzelfde.”

Veel mensen denken bij watersport een behoorlijke drempel te moeten nemen en dat waterskiën of wakeboarden alleen iets is voor erg sportieve mensen. Volgens Gerard is dat niet waar. “Wij durven gerust te zeggen: ‘Iedereen kan leren waterskien’. Als je maar een positieve grondhouding hebt. Waterskiërs of wakeboarders proberen we allemaal in één keer mee te nemen op het water. Dit is wel net zo leuk. Je kijkt naar je collega-watersporter, terwijl je lekker in de boot zit. Voor grotere groepen die we niet in één boot in één keer mee kunnen nemen, hebben we de mogelijkheid om op te schalen naar meerdere boten. Bij terugkomst kun je je douchen bij de voorzieningen van de camping.”

Naast het waterskiën en wakeboarden biedt Watersportcentre Eijkelhof ook banaanvaren en funtubing aan. Uitstekend geschikt voor groepen die minder tijd hebben of die deze vorm van watersport eens puur voor het plezier willen beleven. “Doordat we met het banaanvaren en funtubing 4 tot 6 personen in één keer over het water trekken, is de groep sneller klaar met de activiteit. Juist bij het banaanvaren komt samenwerking om de hoek kijken. Je moet samenwerken om er op te blijven zitten, maar ook samenwerken om er weer op te klimmen. Het gevoel van teambuilding is hierbij dan ook sterk aanwezig.”

Watersportcentre Eijkelhof is gevestigd op camping ’t Haasje in Olst. “Daarnaast zijn er opstapplaatsen in Veessen (camping en jachthaven IJsselzicht) en varen wij vanaf camping de Scherpenhof in Terwolde. Ons watersportseizoen start in april, afhankelijk van het weer, en loopt tot en met september. Wij zijn geopend in de weekeinden en vakanties. Andere tijdstippen of in een werkweek alleen volgens afspraak.”

Meer informatie is te vinden op staging2.watersportcentre.nl of via 06-22122070 en 0572-355032.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.