wandelexcursie over het boetelerveld

Het Boetelerveld, ten zuidoosten van Raalte, is een uniek natuurgebied. Het contrast met de omringende landbouwgronden is groot. Als u een groot heidegebied verwacht, komt u bedrogen uit. Het Boetelerveld is een overgebleven stuk natuur dat ontsnapt is aan de ontginning. Het reservaat is 170 hectare groot en bestaat uit vergezichten, vochtige heidevelden, bossen, diverse poelen en het pijpenstrootje, dat in het droge land welig tiert. Vrijdagavond 29 juni om 19:00 kan u mee op excursie om het Boetelerveld te ontdekken.

Landschap Overijssel probeert de heide zoveel mogelijk te herstellen; onder andere door stukken af te plaggen en het laten grazen van Schotse Hooglanders. Die zult u dan hoogstwaarschijnlijk ook tegenkomen op de wandeling. Een deskundige gids zal de wandelaars alle bijzonderheden en geheimen van het Boetelerveld onthullen.

De excursie duurt ongeveer twee uur en de kosten zijn vier euro per persoon inclusief koffie met cake. Wandelaars kunnen zich tot een dag van tevoren opgeven bij VVV/ANWB Raalte, tel 0572-352406. De volgende boetelerveldexcursies zijn: woensdagmiddag 18 juli 13.30 uur en vrijdag 10 augustus om 19.00 uur. Let wel: Het Boetelerveld is vanwege de lage ligging vaak erg nat en hier en daar modderig. Het wordt aangeraden om waterdichte wandelschoenen of regenlaarzen te dragen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.