volledig bestuur sv heeten treedt af

“We hebben een aantal keer geprobeerd om jongere mensen in het bestuur te krijgen. Dat lukte zelden tot nooit en als het dan al lukte, stapten ze na één periode al weer op. Waar dat aan ligt weten we niet, misschien ligt het wel aan onszelf,” stelt de huidige voorzitter van SV Heeten, Harry Oosterhuis. “Vorig jaar september heb ik dit besluit voor mezelf al genomen, de rest van het bestuur volgt.”

Het vinden van nieuwe bestuursleden valt Oosterhuis overigens vies tegen. “Het wordt tijd voor een volgende generatie, maar dat lukt amper. Ik heb al verschillende mensen benaderd, maar iedereen zegt nee.” Als het aan Oosterhuis ligt, begint het nieuwe bestuur met een nieuwe voorzitter. “En laat die nieuwe voorzitter dan maar een nieuw bestuur om zich heen vormen.”

Als we Oosterhuis vragen hoe lang hij zelf al in het bestuur zit, moet hij hard denken. Eigenlijk komt hij er niet helemaal uit. “Tsja… even denken… Ik speelde in het eerste toen ik in het bestuur kwam, dat is al wel even geleden. Ik denk dat ik al wel dertig jaar in het bestuur zit. Of toch langer? Nee, ik zit nu ongeveer 35 jaar in het bestuur en ben ongeveer dertig jaar voorzitter.” Hij komt er niet helemaal uit, feit blijft dat hij met zijn 62 levensjaren ongeveer de helft van zijn leven aan het roer van de vereniging stond.

Makkelijk om zijn taak neer te leggen vindt hij het niet. “Het wordt toch een soort kindje, zeker als je je gaat bedenken wat je allemaal bereikt hebt. Afgelopen seizoen speelden we Tweede Klasse, zo hoog heeft Heeten nog nooit gespeeld, maar goed. Eens komt de tijd, dan is het gewoon klaar. Het is ook goed dat er iemand eens naar dezelfde zaken gaat kijken.”

De meeste bestuursleden van de Heetense vereniging zijn allemaal rond de zestig jaar. Ze treden allemaal terug, op één na. De man die sinds ongeveer een jaar de kantine draait, Gerard Slinkman, blijft zijn rol vervullen.

En of het bestuur het bijltje er echt helemaal bij neergooit? “Niemand stelt zich herkiesbaar voor een positie in het bestuur, maar misschien stellen sommigen zich wel beschikbaar als commissielid,” sluit Oosterhuis af. “Maar we zijn beretrots op wat we allemaal gerealiseerd hebben.”

En of er nog een laatste wens van het bestuur is? “Als afscheidskado willen we graag een kunstgrasveld achterlaten. Dat moet ons afscheidskunstje worden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.