verstopte trottoirkolken door hondenpoep

Kolken zijn de afvoerputten die u in de trottoirband vindt. Deze zijn aangelegd voor een goede afvoer van het hemelwater. Via het rioolstelsel wordt het hemelwater samen met de rioolafvalstoffen afgevoerd.

In de loop van het jaar stroomt er veel afval in de kolken. Denk aan zand, bladeren, takjes, et cetera. Zakjes met hondenpoep komen daar nog eens bovenop en veroorzaken dus verstoppingen. De gevolgen daarvan zijn onder andere een langere afvoertijd van regenwater en hoge reinigingskosten. Het is opvallend dat steeds dezelfde kolken verstopt zijn en dat het om een groot aantal zakjes met hondenpoep gaat.

De kolken moeten handmatig worden gereinigd, wat tot hogere kosten leidt. “Uiteindelijk betalen wij die allemaal. Wij verhalen ze via de gemeentelijke heffingen namelijk op u, de inwoners. Wij kunnen ons voorstellen dat u niet zit te wachten op verhoogde heffingen. Wij verzoeken u daarom niets in de kolken te gooien. En ziet u iemand die dat wel doet? Dan stellen wij het op prijs als u diegene wilt vertellen over de gevolgen van zijn daad,” aldus de gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.