vakkundig betrouwbaar en oog voor detail

Na jarenlang werkzaam geweest te zijn in de grond- en wegenbouw, startte Eric Beuwer uit Luttenberg in 2004 met veel enthousiasme zijn eigen bedrijf in grond- en groentechniek. Als specialist in aanleg en onderhoud van gazons, parken, bermen en kleine weides begeeft hij zich met zijn machinepark op de scheidslijn tussen hovenier en loonbedrijf: projecten die voor eerstgenoemde te groot zijn en voor de ander te klein. Daarnaast verricht hij werkzaamheden op gebied van grondwerk en riolering. Voor particulieren, maar ook veelal voor bedrijven. Tijd dus voor Salland Zakelijk om eens nader kennis te maken.

Als werknemer in dienst van diverse werkgevers in grond- en wegenbouw, bouwde Eric Beuwer jarenlang kennis en ervaring op in alle voorkomende werkzaamheden op het gebied van riolering, bestrating en grondwerk. In 2004 besloot hij verder te gaan als zzp-er. Aanvankelijk vooral als inleenkracht voor bedrijven, maar vijf jaar geleden schafte Eric een eigen machinepark aan en werd ‘Eric Beuwer Grond- en Groentechniek’ een feit. Sindsdien heeft hij zich vooral gespecialiseerd in het machinaal aanleggen en onderhouden van gazons, parken, bermen en kleine weides. Een specifieke doelgroep die nog altijd door weinig bedrijven wordt bediend. Eric: “Wij zitten eigenlijk precies tussen loonbedrijf en hovenier in. Bepaalde oppervlaktes of terreinen zijn voor een hovenier te groot, maar voor de machines van een loonwerker te klein. Stukken weiland bijvoorbeeld, al dan niet met bomen erin, of grote gazons in het buitengebied. Daar is mijn hele machinepark op ingericht. Ik verricht werkzaamheden zoals frezen, spitten, egaliseren, inzaaien, bemesten, verticuteren (met opvang) en het spuiten van gewasbeschermingsmiddelen.” Dit gebeurt veelal door middel van een compact-tractor met machines. Voor kleinere oppervlaktes beschikt het bedrijf over andere middelen, zoals een minigraver.

Behalve het gazon is Eric ook thuis in andere aspecten op gebied van tuin en erf. (Sier)bestrating bijvoorbeeld, zowel nieuw als opnieuw. Niet alleen in uitvoering, maar er wordt ook deskundig geadviseerd over soorten en patronen. Een oprit vraagt immers ee andere aanpak dan een terras of tuinpad. “Maar,” benadrukt Eric, “Ik ben geen hovenier. Dat is duidelijk een andere tak van sport. Wij maken bijvoorbeeld geen beplantingsschema’s. Ik plaats hooguit een keer een hegje of een bosplantsoen, maar ik leg geen siertuinen aan.” Verder heeft Eric als gediplomeerd rioleur ook de nodige ervaring in aanleg en reparatie van riolering. Binnen dit kader verzorgt hij onder andere vuilwaterafvoer, de aanleg van huisaansluitingen of het vervangen van hemelwaterafvoer. Ook is hij inzetbaar voor graafwerkzaamheden met een minikraan, onder meer ten behoeve van sleuven voor kabels of beregening, het afgraven van oprit, terras of vijver en het planten van bomen, hagen en struiken.

Naast particulieren weten ook steeds meer bedrijven van zijn expertise te profiteren. Niet alleen binnen de groenbranche, ook in de bouw- en wegenbouwsector. Eric: “Bedrijven benaderen ons voor werkzaamheden als egalisatie bij nieuwbouwprojecten, het graven van kabels en riolering of het herstellen van berm- en groenstroken na graafwerkzaamheden in de wegenbouw. Hiervoor beschik ik zelf over een minikraan. Mijn werkgebied loopt grofweg van Enschede tot Arnhem en een enkele keer ook wel eens daarbuiten. In principe wil ik overal wel werken. Wij kennen dan ook geen 8 tot 5 mentaliteit.” Dat laatste wordt door klanten zeer gewaardeerd, evenals de nauwkeurige werkwijze van Eric: “Een nette afwerking staat boven alles. Niet alleen het opruimen van wortels en groenresten die na het werk overblijven, ook het zand dat via de banden op het straatwerk terecht komt, wordt netjes aangeveegd. Onze bereikbaarheid is hoog en klanten krijgen niet gauw ‘nee’ te horen. Daar rekenen ze ook op. Dat vertrouwen vasthouden is voor ons heel belangrijk.”

Eric Beuwer Grond- en Groentechniek

Lemelerweg 37

Luttenberg

M: 06-46280910

E: info@ericbeuwer.nl

I: staging2.ericbeuwer.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.