usv naar vierde klasse door overwinning

Dankzij een 1-2 zege in en tegen Broekland is USV gepromoveerd naar de vierde klasse. De eindstand in de finale van de nacompetitie stond in de rust al op het scorebord.

Op het stroeve kunstgras van Broekland kwam USV uitstekend uit de startblokken. Daar waar Broekland vooral de lange bal hanteerde, creëerde USV met goed combinatievoetbal meerdere mogelijkheden. Al in de dertiende minuut leverde deze strijdwijze een schitterende treffer op. Eric van der Sande had een puntgave voorzet in huis die fraai door collega-routinier Stefan Buitenhuis met het hoofd werd afgerond (0-1). In de 28e minuut nam USV verder afstand. Dit keer tekende Stefan Buitenhuis voor de voorbereiding, waarna Rick Timmerman eenvoudig kon afronden (0-2).

Vlak voor rust kreeg Broekland alsnog hoop op een gunstige afloop. Na een misser in de verdediging kwam de bal voor de voeten van Matthijs Elshof die hoog en hard uithaalde. Na rust golfde het spel op en neer. USV had diverse mogelijkheden om definitief afstand te nemen. Mathijs van Faassen mikte net naast, absolute uitblinker Frank Kuiper werd net gestuit terwijl invaller Aaron voor ’t Hekke oog in oog met doelman Jaron Hegeman de bal langs de verkeerde kant van de paal zag rollen. Waarna USV in het alles of niets offensief van Broekland overeind bleef. Doelman Damian Scholten hield USV met een paar prima reddingen op de been. Diep in blessuretijd leek de thuisploeg toch nog een verlenging af te dwingen, maar Jeroen Elshof schoot van dichtbij naast. Meteen het startsein voor een uitbundig USV-feest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.