toch gemeentelijk geld voor de laarman

en voorstel om toch extra geld vrij te maken. Alle partijen in de gemeenteraad hebben een uitnodiging van het CDA gekregen om mede-indiener van het voorstel te worden, het lijkt erop dat coalitiepartner Gemeentebelangen het voorstel gaat steunen, waardoor de benodigde raadsmeerderheid al een feit is.

Waar de gemeenteraad nu nog 63.000 euro klaar heeft staan voor het landbouwmuseum, ziet De Laarman graag dat dat 275.000 euro wordt. Met dat geld wil het museum de loodsen achter de mengvoedercentrale vernieuwen en de silotoren op het terrein renoveren. Twee keer al werd het verzoek afgewezen, de derde poging lijkt op succes af te stevenen.

De 275.000 euro is onderdeel van een buitengewoon ambitieus plan. Met de eventuele toezegging van een bijdrage van de gemeente Raalte, hoopt het museum in totaal ongeveer 1,1 miljoen euro aan subsidies binnen te slepen.

CDA en Gemeentebelangen hebben inmiddels aan onze redactie laten weten dat ze het geld wel beschikbaar willen stellen, op voorwaarde dat de andere overheden (provincie en Europa) ook geld beschikbaar stellen. De gemeenteraad buigt zich volgende week donderdag over deze zaak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.