Home / archiefcentraal / ta overwetering sluit af met toernooi

ta overwetering sluit af met toernooi

De eerste cursus van de nieuwe Techniek Academie van SC Overwetering is vrijdag 8 juni feestelijk afgesloten met een 4-tegen-4-toernooi met individuele winnaar. Nadat iedereen vijf partijen had gespeeld, bleek dat Oscar Kappert de eerste plaats had veroverd. Marijn Beijer veroverde de tweede plaats twee en Bram van Tongeren werd derde.

Naast deze prijzen was er ook een klassement voor de spelers met de mooiste ‘moves en skills’. Wesse Groot Koerkamp werd hierbij derde met een paar prachtige Zidane bewegingen. Jens Bos werd tweede, hij maakte de meeste panna’s en de eerste plaats was voor Jelle Hofstede die de meeste verschillende schijnbewegingen tijdens het toernooi maakte.

De deelnemers zijn erg enthousiast en de meest deelnemers hebben zich dan ook al weer aangemeld voor de nieuwe cursus die na ze zomer start op 28 september. Bij de trainingen staat talentontwikkeling centraal en wordt er getraind in trainingsgroepen afhankelijk van leeftijd en kwaliteit. De voetbalschool biedt alle jeugdspelers van 9 tot en met 12 jaar (E en D jeugd, geboren in 2000 tot en met 2003) de mogelijkheid aan om zich met deze trainingen verder te ontwikkelen op het gebied van techniek en coördinatie.

Op vrijdagmiddag tussen 16.00 – 17.15 zijn de techniektraining op het kunstgrasveld van Sc Overwetering in Olst. Ieder seizoen worden er twee modules van 10 lessen per aangeboden. Eén module in de periode september-november en één module in periode maart-juni. De volgende module start op vrijdag 28 september. Je kunt je via de website van SC Overwtering nu al opgeven. Er is plaats voor 4 groepen van 10 kinderen. Vol is vol.

Voetbalscholen werken op commerciële basis. Dit betekent dat aan iedere cursist verdient moet worden. SC Overwetering vindt het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid krijgt zich te ontwikkelen. Om de deelname voor iedereen mogelijk te maken bedragen de kosten daarom slechts 25 euro per module van tien lessen. De eerste module vindt plaats op de volgende data 28 september, 5, 12 en 19 oktober, 2, 9, 16, 23 en 30 november en 7 december.

De trainingen worden gegeven door de ervaren gediplomeerde jeugdselectietrainers van SC Overwetering. De oefenstof wordt aangepast aan het niveau van de kinderen en dit bepaald ook in welke trainingsgroep het kind wordt ingedeeld. De weerstanden of de methodiek in de oefenstof spelen een belangrijke rol. Deze weerstand en techniek training kan bestaan uit bijvoorbeeld: ruimte, tijd, combinaties enz. Voor de groepen zal de weerstand in techniektraining verschillend zijn naar gelang het niveau van de groep en hun vaardigheden.

Ben je enthousiast geworden en wil je ook deelnemen aan de Techniek Academie van SC Overwetering dan kun je nu al je opgeven via de website www.overwetering.nl onder de knop Techniek Academie.

Lees ook

Gemeenteraad Dalfsen aan zet over zoekgebied Dalfserveld-West

DALFSEN – De gemeente Dalfsen heeft na uitgebreid onderzoek het agrarische gebied Dalfserveld-West aangewezen als …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.