sunny farm festival ajtleukvindmaikomn

Stichting Sallands Erfgoed houdt op zaterdag 16 juni de tweede editie van het Sunny Farm Festival op een karakteristieke boerderij aan de Weeleweg in Heeten. De stichting maakt zich al enkele jaren hard voor het behoud van het Sallandse erfgoed. Naast optredens van artiesten uit de regio is er een ruim aanbod van streekproducten als Sallands Landbier, boerderij-ijs en streekfruit. Vorig jaar was het bezoekersaantal boven verwachting, ook dit jaar worden honderden bezoekers verwacht tussen 14.00 uur ’s middags en 02.00 uur ’s nachts. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door Kunst en Cultuur Overijssel, de provincie Overijssel, Leader, de Rabobank en de gemeente Raalte.

Om 14.30 uur zal bekend gemaakt worden wie ‘de mooiste boerderij van Salland’ bezit. Dit is het resultaat van de verkiezing tijdens de tien Sallandse Erfgoed Shows in de regio, die voor elk dorp een prachtige finalist opleverde. Via een internetverkiezing kan het publiek de mooiste boerderij van de regio bepalen.

In het middagprogramma staan activiteiten voor jeugdige bezoekers gepland, in samenwerking met regionale amateurverenigingen. Kinderen mogen meedoen met één van de kinderworkshops zoals muziek maken, kind-krea en kindertheater, luisteren naar de verhalenverteller, ‘bell’n bloaz’n’, vliegtuigjes vouwen, schminken of koei’nmelk’n.. Jong en oud kan een ‘make-over’ ondergaan, de hele dag genieten van cabaret van Pinkenbiest of de Tivolies en streekproducten proeven.

De echte muziekliefhebber komt aan z’n trekken met bekende regionale bands en artiesten, zoals Thomas Tijs, Are You A Lion, Kings Of Oblivion en niemand minder dan Erwin Nyhoff. Ook de singer-songwriter John Hill, Ierse folkmuziek van Blue Dew en het duo Tessa en Esmee geven acte de présence. De dj´s Radio 78 (met 78 toeren plaatjes!) zorgen voor verdere muzikale opvulling. En wie van dit alles even wil bijkomen, kan zich laten masseren of meedoen met de workshop ‘eff’n biekom’n’ of even lekker ontspannen in het Lummelhuukie.

Op 16 juni aan de Weeleweg 13 in Heeten. Kijk voor het programma op staging2.sunnyfarmfestival.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.