succesvolle techniekdag nieuwleusen

Met de deelname van leerlingen van groep 7 en 8 van alle basisscholen in Nieuwleusen en de deelname van 30 leerlingen van het 1e jaar van het Agnieten College werd op 12 april jl. ook de vijfde techniekdag een succes. Iedereen kon getuige zijn van de spectaculaire opening bij Ten Kate motoren door motorrijder Johnny Do. Burgemeester Nooten verrichtte de opening en overhandigde de schoolprijs aan GBS De Planthof. Ook maakte hij de winnaars bekend van de individuele prijzen in het kader van de gemaakte technische werkstukjes aan de hand van het thema ‘molen of propeller’. Daarnaast konden leerlingen een Sketch Up tekening maken in 3D. In opleidingscentrum De Grift stonden alle werkstukjes opgesteld waarvan sommigen van zeer hoog niveau waren.

Na de openingshandeling bezochten alle leerlingen zowel ’s ochtends als ’s middags een van de volgende deelnemende bedrijven: De Sprong Metaal, Arcabo Stacaravans, Hoekman Roestvaststaal, Aannemersbedrijf Heetebrij, Ten Kate Motoren, Stacon Plaatbewerking, Luinstra Watermanagement, De Grift bouwopleidingen, Selecsys, de brandweer, Wildeboer, Installatiebedrijf Schiphorst, Autobedrijf Ophof, Timmerfabriek Kappert en Autobedrijf Zieleman. Naast een rondleiding, waarbij de modernste technieken bewonderd konden worden, gingen leerlingen veelal zelf aan de slag binnen de bedrijven. Het werkstukje dat ze daar maakten, konden ze ’s avonds ophalen met hun ouders. Zoals gewoonlijk heeft het overgrote deel van de ouders die gelegenheid aangegrepen om samen met zoon of dochter de bedrijven te bezoeken. Uit de reacties bleek dat ouders dit initiatief zeer waarderen. Dit jaar deden nogal wat nieuwe bedrijven mee o.a. vanwege een groter aantal deelnemende leerlingen Ook deze bedrijven hebben het initiatief en de deelname als uitermate waardevol ervaren.

De Universiteit van Twente heeft in het kader van de techniekdag 2012 een onderzoek uitgevoerd naar de effecten op leerlingen. Het is het eerste wetenschappelijke onderzoek naar de effecten van een techniekdag en de resultaten komen in het najaar beschikbaar. Het onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van Platform Bètatechniek en Kenniscentrum Wetenschap en Techniek Oost.

De prijswinnaars van de werkstukjes hebben evenals vorig jaar allemaal een prijs ontvangen. Aangezien het deelnemende bedrijf Selecsys dit jaar 15 jaar bestaat, heeft dit bedrijf een rondvlucht boven Nieuwleusen aangeboden aan alle prijswinnaars. De prijswinnaars hebben hier op 1 mei allemaal dankbaar gebruik van gemaakt en vonden het een hele belevenis mee te mogen vliegen in een Antonov vanaf vliegveld Hoogeveen. Verder organiseert Selecsys van 15 tot en met 19 oktober a.s. – in samenwerking met het Agnieten College Nieuwleusen – een Techniekweek om daarmee nogmaals de technieksector onder de aandacht te brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.