Home / archiefcentraal / succesvolle eerste wak dag in raalte

succesvolle eerste wak dag in raalte

De eerste dag van de Week van de Amateurkunst (WAK) zit er inmiddels op, en de organisatie kijkt in Raalte terug op een aantal geslaagde bijeenkomsten.

Kunst & Kitchenfair

Op een prachtige locatie net voor Broekland werd de ‘Kunst & Kitchenfair’ georganiseerd. Een samenkomst van verschillende kunstenaars in combinatie met lekker eten. Ook zondag ben je nog van harte welkom.

Een plekje op het podium ‘schminktips’

Annette Kiekebosch wist een grote groep kinderen naar de Huishoudschool te krijgen en heeft daarmee een ochtend lang gewerkt om elkaars gezichten zo creatief mogelijk te beschilderen. Een geweldig resultaat, komende week zal deze activiteit nog een keer terug komen.

Workshop plakken met Stöppelhaene

In het Annahuis in centrum Raalte was stichting Stöppelhaene aanwezig om mensen te laten zien hoeveel werk er in gaat zitten om alle straatversieringen te maken door middel van zaden te plakken op verschillende voorwerpen. De stichting zoekt nog nieuwe aanwas, dus kijk even op www.stoppelhaene.nl en neem contact op met de organisatie.

Mozaïek on Tour met Henny Schaapman

Henny Schaapman gaat met haar etalagepop de komende week verschillende locaties af. Iedereen mag een stukje tegel op het model plakken, om uiteindelijk een volledige mozaïek-pop te krijgen met hulp van velen!

Mama Sianoke

Een bijzondere combinatie tussen verhalen-verteller Annette Kiekebosch en Beeldende kunstenaars Harry Vossen en Sybilla Tonissen. Annette vertelde het verhaal van ‘mama Sianoke’ aan de kinderen waarna zij op hun beurt een kunstwerk maakten naar aanleiding van dit verhaal.

Open dag cultuur centrum Medine

Medine had een open dag, en iedereen kon langskomen voor muziek en lekker eten. Ook kan je een kijkje nemen in de moskee. Ook zondag is de locatie open voor bezichtiging.

Rauw! met Studio Betonrot

Op het MBI-terrein zijn de gehele week mensen aanwezig voor de opbouw van het Pedro Pico Pop festival en RAUW! Vandaag waren de graffiti-kunstenaars van Studio Betonrot bezig met een groot werk op de muur van de fabriek. Morgen gaan ze hier mee verder. Waarschijnlijk is de MBI-fabriek donderdagavond om 20:00u even open voor publiek die specifiek interesse heeft in de kunstwerken.

Kijk op www.wakraalte.nl voor leuke activiteiten de rest van de week. Ook is iedereen welkom tussen 13:00 en 21:00 in de Huishoudschool (naast het gemeentehuis) voor een kopje koffie of meer informatie over WAK Raalte.

Lees ook

Orgelconcert in WH Zwart Hal

LEMELERVELD – Gerwin van der Plaats verzorgt op zaterdag 25 september een orgelconcert in de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.