Home / archiefcentraal / spijkerschrift bevroren hoofdzaken

spijkerschrift bevroren hoofdzaken

Of het wel hemaal goed met me gaat, werd me onlangs gevraagd via Facebook. Ik denk het wel. Toch? Goed, dat ik de kinderen dinsdags na Pinksteren naar school stuurde was op zich niet zo raar. De meivakantie hadden ze al gehad, een hele week lang, dus waarom nog een keer?

Ik weet nog wel dat ik het vreemd vond dat de leraar van de jongste – via de mail – de kinderen pas donderdag weer welkom op school heette. Maar ja, met al die deeltijdbanen, zwangerschapsverloven en afwezigheid door ziekte verschuift er nog weleens wat met leerkrachten en schoollokalen. Ik zette daar geen vraagtekens bij.

Was daarom heel verbaasd toen ik de meiden binnen tien minuten weer thuis had. “Het hek zat dicht en er was niemand,” kreeg ik als reactie op mijn vragende gezicht. Meteen viel het kwartje van de meester. Mooie meevaller voor de meiden. Mijn blunder vond ik wel grappig staan op FB. Kreeg een hoop reacties.

De wandelvierdaagse. Op tijd het eten wegwerken en met een rotgang, veroorzaakt door de hond aan de fiets, scheuren we naar de locatie waar iedereen zich verzamelt. De jongste had haar verzamelpunt snel gevonden. De oudste was mij al snel uit het zicht. Gezien haar hoge startnummer dacht ik nog: Die moet helemaal ergens achteraan starten voor de vijf kilometer.

“O, mijn kuiten, o, mijn voeten.” weeklaagt seniorzus. Juniorzus is zo fit als een hoentje en ik vergelijk beide zusjes met hun lichamelijk staat van zijn. “Het lijkt wel of jij tweemaal zoveel hebt gelopen,” gekscheer ik. Daarbij kijkt de oudste mij met een boze frons aan. “Het was tweemaal zoveel!” Oeps. Vond al zo raar dat ze later thuis was in verhouding tot haar zus.

Diezelfde avond kwam ik door de deurbel erachter dat ik nog een afspraak voor de drempel had staan. Was net terug van de winkel om een taart te halen voor het al aanwezige onaangekondigde – dacht ik – bezoek die was blijven eten. Alhoewel ik de hele dag wel constant allerlei belletjes heb gehoord. Het leek net of de informatie niet binnen wilde komen.

Dus de vraag op FB heeft mij aan het denken gezet. Vooral nadat mijn man constateerde dat ik nogal wat dingen vergat die dag. Niet dat ik me daar ongerust over maak. Ik vermoed dat ik het wel weet.

Vitaminegebrek. Het tekort aan vitamine Z en V. Vooral die eerste: vitamine Zon. En warmte. Een hittegolf.

Waar ik last van heb, zo vertelt mijn dochter, wordt ook wel brainfreeze genoemd – dat is het effect wat je krijgt na het drinken van een ijskoud drankje. Datzelfde geldt voor mij met het weer. Dat is niet zo verwonderlijk na het hete Pinksteren en de koudste dag sinds kerst’75. Waar blijft de zomer!?

Lees ook

Kunstenaars uit Olst-Wijhe haken aan bij Atelierweekend

REGIO – Maar liefst 430 kunstenaars uit heel Nederland openen op zaterdag 26 en zondag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.