serco racing niet geheel tevreden na dtc races

De “DTC Speed Challenge races” vormden het decor voor 2 races op het circuit van Assen. In de eerste race was er een flitsende start voor Valk, vertrokken vanaf de 4e plaatst pakte hij gelijk de leiding om deze toch even later af te staan aan de snellere “IDM” motoren. Het gevecht met de concurrent in het open Nederlands kampioenschap, Danny de Boer, bleef boeien, gaandeweg de race kon Valk afstand van hem nemen. De IDM coureurs, die met een wat andere motorfiets rijden, waren niet bij te houden. De concentratie moest dus gericht worden op de 4e positie, in de wetenschap dat de IDM rijders voor de finish zouden afhaken dus lonkte het podium. Een kleine fout in de 10e ronde kostte Valk de een positie en moest hij de laatste ronden kijken naar de achterkant van de motor van zijn concurrent de Boer.

Ook in de tweede races moest Valk zijn meerdere herkennen in de coureur uit Staphorst. Na een slechte start, twaalfde positie, reed de Serco coureur een magnifieke inhaalrace en eindigde achter de Boer op een vijfde positie. “Bij de tweede start had ik problemen me de koppeling, vandaar dat ik niet goed weg kwam.

“Tussen mij en Danny de Boer heerst een gezonde rivaliteit en ik denk dat we er nog een mooi seizoen van gaan maken” verwacht Kevin Valk. Hij blijft op de tweede plaats staan in het ONK met 16 punten achterstand op leider de Boer. Door de twee overwinningen van Troy Herfoss tijdens deze DTC races komt deze snel naderbij met nu 75 punten achter zijn naam. Rintje Ritsma de bekende schaatser van weleer, moest zich beide races tevreden stellen met een 21e positie, in de races die dus werden gewonnen door Troy Herfoss.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.