sallandse primeur voor de bagatelle

Het is een ongeschreven wet in de horeca. Eens in de zoveel tijd is het noodzakelijk om het interieur aan te passen of zelfs geheel te vernieuwen. De (vaste) bezoekers willen namelijk zien dat je meegaat met de tijd. De ene ondernemer is voorzichtig, terwijl de ander juist heel erg vooruitstrevend is. Willy en Arno Huisken van De Bagatelle in Mariënheem vallen absoluut in de laatste categorie. Met dank aan Dream Plafonds uit Heino, die voor het eerst in deze regio een spanplafond met print heeft geplaatst.

Dream Plafonds is een firma die al langer aan de weg timmert. Om precies te zijn vanaf 1989. Het bedrijf was tot voor kort voornamelijk actief bij particulieren waar men enthousiast reageert op het strakke plafond, waarin ook de verlichting meteen wordt meegenomen. Het spanplafond geeft de gewenste finishing touch aan een ruimte en het is stijlvol. Of het nu gaat om de woonkamer, douche, slaapkamer of het toilet; het is geschikt voor grote en kleine oppervlaktes.

De laatste tijd begint ook het bedrijfsleven de voordelen van spanplafonds te ontdekken. Vanwege de kwaliteit en zeker ook vanwege de duurzaamheid. Hoewel hij beschikt over een prima product beseft eigenaar Bernard Blom van Dream Plafonds terdege dat hij nooit tevreden achterover kan leunen.

“Het is essentieel om de ontwikkelingen te volgen en regelmatig met iets nieuws te komen. Een mooi voorbeeld is het spanplafond met print, waarop zowel foto’s als tekeningen kunnen worden aangebracht. In tegenstelling tot het gebruikelijke warme spanplafond (PVC) is dan sprake van een koud spanplafond, waarbij gebruik wordt gemaakt van textieldoek. We hebben er hoge verwachtingen van. In de prints kun je namelijk eindeloos variëren en daarmee kan het bedrijf een eigen, unieke sfeer creëren.”

Zweetdruppels

Het aanbrengen van het spanplafond had toch nog wel wat voeten in de aarde. Het oorspronkelijke plafond was namelijk een stuk hoger, maar het verlagen diende twee doelen. Ten eerste is het de bedoeling om een gevoel van ruimte (lees: meer sfeer) te creëren en ten tweede gaf het De Bagatelle de kans om een luchtbehandelingssysteem te integreren. Hoe druk of het ook is, de temperatuur komt daarmee nooit boven de 20 graden uit.

Met dank aan binnenhuisarchitect Dianne Arling heeft De Bagatelle dus de primeur in deze regio. Overigens geldt dat niet alleen voor het spanplafond met print, want dezelfde techniek is eveneens toegepast op de wanden. Wat Willy Huisken van De Bagatelle betreft, krijgt Dream Plafonds een tien met een griffel. “Het heeft de medewerkers best wat zweetdruppels gekost en eigenaar Bernard Blom is in enkele weken tijd misschien wel een paar jaar ouder geworden. In tegenstelling tot strakke plafond heb je bij wanden namelijk te maken met allerlei hoeken. Bovendien moest er worden gewerkt met nieuwe materialen. Maar, het resultaat mag er zijn. We zijn supertevreden.”

De ‘Huisken-zaal’, met plaats voor maximaal 150 personen, is nu dus voorzien van een spanplafond en van wanden van textieldoek met print. Je zou het kunnen omschrijven als een moderne knipoog in de verder zo prachtig authentiek gebleven De Bagatelle. Of zoals Willy Huisken het zelf zegt: “De Huisken-zaal is De Bagatelle 2.0. De hele verbouwing betekende een aardige investering, maar we hebben besloten om bij deze zaal uit te pakken en iets bijzonders tot stand te brengen. Meer nog dan met eten en drinken zijn we bezig met gastvrijheid en we hebben het idee dat we hiermee een jonger en meer trendy publiek kunnen aanspreken.”

Voor meer informatie kun een kijkje nemen op staging2.dreamplafonds.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.