Home / archiefcentraal / salland festival op horizon en zonnehof

salland festival op horizon en zonnehof

Maar dat veranderde toen ze werden uitgenodigd om een dansje mee te doen. Van verlegenheid werd er eerst ge roepen en gegild. Ook keken velen de kat uit de boom. Toen het ijs gebroken was gingen de kinderen vol overgave met de vreemd uitgedoste buitenlanders de kring in.

Daarna was het weer tijd om te luisteren naar voor hen niet alledaagse muziek. Dat maakte een enkeling nieuwsgierig en een jongen durfde zelfs in z’n eentje de muzikanten te benaderen. De accordeonist was vol begrip en liet de leerling het instrument betasten terwijl hij speelde. Als waardering krijgt de kleine jongen een ontroerend kusje op zijn bolletje.

Dat is de sfeer die folkloremuziek teweeg kan brengen. Vrijdagmiddag heeft de voorstelling voor Rode Kruis en Zonnebloemleden in de festivaltent op de Domineeskamp in Raalte weer een ander karakter. Er komen twee verschillende werelden bij elkaar: zij die beperkte mogelijkheden hebben van bewegen en zij die op alle kanten van het podium dansen. Het programma wordt daarop aangepast.

De dansers komen de zaal in om de klederdracht van dichtbij te laten bewonderen. Daarom kan iedereen met een lichamelijke beperking profiteren van de show van de Tsjechen, Bulgaren en Ralda. De entreeprijs bedraagt 7,50 euro, inclusief koffie en thee met cake.

Lees ook

Feestelijke open dag ter ere van heropening Kerkhuus Heino

HEINO – Burgemeester Dadema verzorgt op vrijdag 24 september de officiële opening van het volledig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.