salland festival achter de schermen van start

Voordat de buitenlandse groepen arriveren voor het Salland Fesitval was er woensdag nog veel werk aan de winkel voor de vrijwilligers. Op de woensdagmorgen krijgen ze daarbij vaste ondersteuning van een aantal studenten Secretarieel van MBO de Landstede in het kader van hun stage.

Dit jaar zijn het zelfs elf jonge dames die zorgen voor de inrichting van het secretariaat van het festivalbestuur. Ze pakken de loterijprijzen in en worden voor allerlei hand- en spandiensten ingezet. Dat is dan alleen nog maar wat gebeuren moet als de festivaltent er al staat. In de maanden daarvoor hebben de studenten al bestuurs- en commissievergaderingen genotuleerd, sponsoren aangeschreven en allerlei naambordjes en batches geplastificeerd. Zo worden ze langzaam vertrouwd met de ingewikkelde organisatie.

Clemens Nieuwenhuis van het Salland Festival: “Wat het Salland Festival voor hen gaat betekenen, beseffen ze nog niet echt. Maar de ervaring leert, dat ze na afloop van de festiviteiten onder de indruk zijn geraakt. Soms zelfs zo, dat het afscheid nemen van vrijwilligers en buitenlandse dansers met tranen gepaard gaat. Voor de organisatie is het te hopen dat ze zich de daarop volgende jaren als vrijwilliger willen inzetten. In het verleden is dat ook vaak het geval geweest. Je bent er wel druk mee als vrijwilliger. Maar je weet, dat je inzetten voor het Salland Festival altijd een bijzondere ervaring oplevert.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.