Home / archiefcentraal / rups heeft vrij spel aan overkampsweg

rups heeft vrij spel aan overkampsweg

Je moet goed zoeken om een boom aan de straat te vinden waarin geen eikenprocessierupsen zitten. De Overkampsweg in Raalte wordt massaal bevolkt door de diertjes met vervelende brandharen. Omdat de straat niet in het bestrijdingsgebied van de gemeente ligt, worden de beesten niet verwijderd en kunnen ze lekker hun gang gaan. Wel is het voor fietsers slim om niet te kort langs de bomen te fietsen.

Haren van de processierups kunnen flinke irritatie veroorzaken. De rups heeft er honderdduizenden tot een miljoen van. De haren kunnen gemakkelijk de huid, de ogen en de luchtwegen binnendringen. De stoffen die van de haren afkomen veroorzaken een op allergie lijkende huiduitslag, zwellingen, rode ogen en jeuk.

Lees ook

Muziekbokaal voor gemeenten en Stichting Muziek Netwerk Salland

WIJHE – De gemeenten Raalte en Olst-Wijhe hebben voor hun inzet voor het muziekonderwijs op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.