regen houdt medine niet tegen

Ondanks dat het vorig weekend bijna de hele tijd regende, was het gezellig druk bij Stichting Cultureel Centrum Medine Raalte. Sterker nog, het waren de best bezochte open dagen sinds 2004. De open dagen werden geopend door onze nieuwe wethouder Gosse Hiemstra. Samen met voorzitter Bülent Köse, secretaris Salih Vural en Imam Ugur Yilmaz werd een aantal ballonnen losgelaten. Hierna kon het feest beginnen.

“Het begon stroef, maar tegen 14.00 uur kwamen de bezoekers in grote getale opdagen”, zetg Bülent. “De veertig vrijwilligers stonden klaar voor een groot publiek. Nieuw was de Cag Kebab. Een bekend oud Oosters manier van het maken van kebab. Ook was er Adana Kebab, gebakken scholfilet, ijs, Künefe, vele lekkernijen, lahmacun en nog veel meer.”

Op zaterdagavond was er een optreden van een DJ voor de kinderen en jongeren. Ook waren er optredens van de Zeybek folklore groep uit Almelo. Zondagmiddag kon je nog naar Ilahi (Turkse liederen) luisteren door een groep uit Deventer. “Uiteraard werden er veel rondleidingen gegeven, maar door drukte konden wij de vele bezoekers helaas niet te woord staan.”

De organisatie van de open dagen bestaat uit het bestuur en de vrouwengroep. De laatste drie maanden is er veel werk verricht en is er wekelijks vergaderd over de aanpak van deze evenement. “Ook is het zo dat wij de laatste drie maanden bijna elke weekend een activiteit hebben georganiseerd voor al onze leden. Dus wij waren erg druk de laatste maanden en dan kwamen er ook nog deze open dag bij. De laatste jaren hebben wij veel ervaring opgebouwd door het organiseren van vele activiteiten en elk jaar willen wij daar steeds beter in worden. Het gevolg was een top open dag.”

Het succes verklaar Bülent als volgt: “Dit doe je door als eerst veel vrijwilligers te vinden. Dit jaar hebben wij geen moeite gehad met vinden van vrijwilligers, want velen wilden graag helpen. De meeste vrijwilligers hadden een oranje poloshirt aan ten ere van en ondersteuning aan het Nederlands Elftal. Wij zijn veel op pad geweest de laatste maanden en hebben veel sponsoren kunnen vinden. Met name veel uit Deventer. Uiteraard ook veel uit Raalte. Door een budget te creëren hebben wij dit jaar groot kunnen uitpakken. Ons doel is om zoveel mogelijk autochtonen en allochtonen te ontvangen. Dit hebben wij dit jaar zeker bereikt. In 2011 hadden wij ongeveer 1200 bezoekers, maar dit jaar waren het er ruim meer.”

“Zaterdag was het perfect weer en iedereen genoot van het programma. Zondag was het wat minder en het regende helaas tot de middag. Wij hadden plan B al voorbereid en het was al snel geregeld door meer tenten te plaatsen. Het gehele voorplein was overdekt. Hierdoor konden de bezoekers droog zitten en genieten van het programma.”

Bülent vervolgt: “Voor ons was het een top open dag. De meest bezochte sinds het bestaan van Cultureel Centrum & Moskee Medine Raalte (sinds 2004). Wij bedanken ieders hulp en wij verwachten volgend iedereen weer. Wie weet komt er een tweede dit jaar.”

Zie voor meer foto’s staging2.medineraalte.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.