professionals organiseren markt pompdagen

Door een tekort aan vrijwilligers, heeft de organisatie van de Heinose Pompdagen het opzetten van de zomermarkt, vast op donderdag, uitbesteed aan een professionele organisatie. Het bedrijf Apeldoorn 2000 moet de markt redden van de ondergang.

Het is dus geen keuze uit luxe, maar een noodgedwongen strategische zet. “We zijn natuurlijk niet uniek met onze roep voor vrijwilligers. Het is een teken van deze tijd, maar de nood is bij ons wel hoog. En dat manifesteerde zich vooral bij de groep die de Zomermarkt organiseerde. We slaagden er helaas niet in om goede vervangers te vinden voor de mensen die er mee stopten. Dan sta je voor de keuze om de Pompdagen eventueel met een dag in te korten, maar dat werd direct van tafel geveegd. We willen het aantal feestdagen (5) in stand houden”, verklaart bestuurslid Marja Temmink.

Van verwijten richting vrijwilligers uit het verleden wil ze niets weten. “Ze hebben allemaal hun uiterste best gedaan en er veel tijd ingestoken. Dat eerst de Jaarmarkt en nu de Zomermarkt is uitgegroeid tot wat het nu is, is de verdienste van iedereen die vanaf het begin betrokken is geweest. Apeldoorn 2000 kan verder bouwen op het fundament dat zij hebben achtergelaten.”

Apeldoorn 2000 is een organisatiebureau dat zich heeft gespecialiseerd in kleine evenementen, braderieën en markten en is in deze regio onder meer betrokken bij de Jaarmarkt in Olst.

Als de verwachtingen uitkomen, zal de Zomermarkt in kwantiteit en kwaliteit groeien. En dat moet dan een impuls geven aan de publieke belangstelling die de laatste jaren wel iets is ingezakt. Ook zullen extra activiteiten worden georganiseerd om de mensen naar het centrum van Heino te lokken. Wat nu al bekend is, is dat er tussen 11.00 uur en 15.00 uur workshops djembé worden verzorgd waaraan zo’n twintig mensen tegelijk kunnen deelnemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.