picknick op de boerschop groot succes

De organisatie van Picknick op de Boerschop was in handen van Café De Schoenmaker, Gemeenschapscentrum Elckerlyc, Café-Zalen Spoolder, Coop Tingen en De Boerschop. “Ons doel was om Luttenberg te promoten en het evenement in één klap op de kaart te zetten”, vertelt Johan van Leeuwen namens de organisatie. “Dat is gelukt. Iedereen was enthousiast over de grote opzet van het evenement. En natuurlijk hebben we enorm veel geluk gehad met het weer. Het had niet beter gekund.”

De bedrijven en verenigingen hadden kosten noch moeite gespaard. Het hele terrein stond dan ook vol met stands, maar ook landbouwwerktuigen, complete badkamers, auto’s, een kleine kapsalon en meer, veel meer. Daarnaast konden de bezoekers genieten van een achttal bands. Medewerkers van Kindercentrum ’t Schanebroekkie en de plaatselijke hobbyclub begeleidden tal van spelletjes en speciale activiteiten voor de jeugd. De kinderen mochten onder andere twee auto’s beschilderen en konden zelf een vliegtuigje in elkaar knutselen. Verder was er een kleine zweefmolen voor de allerjongsten, had Vakantiepark de Luttenberg een springkussen meegenomen en hadden SDOL, de Regiobank en ReDIT gezorgd voor een boardingveldje.

Nadat het plaatselijke gezelligheidskoor de Stroatkjals rond half elf de ‘Picknick’ opende, stroomde het publiek toe. Al voor twaalf uur, stond de teller op circa zeshonderd bezoekers. Höllenboer trok meteen een publiek van enkele honderden mensen. Jan Tielbeke van landbouwmuseum De Laarman wist de lachers op zijn hand te krijgen door tijdens een lied over oude tractors een rondje te rijden op zo’n klassieker. Dat ging uiteraard gepaard met flink wat rookontwikkeling.

Tussen 13.00 en 14.00 uur was het even wat rustiger, velen gingen naar huis om even een bodempje te leggen, maar daarna stroomden de bezoekers weer toe. “Wat een ontzettend mooi evenement”, verzuchtte een bezoekster. “En wat goed dat er zoveel is te doen voor de kinderen. Dan kunnen de ouders lekker een biertje drinken. Er is zoveel te zien. We hebben geprobeerd om een rondje te maken over het terrein, maar na anderhalf uur waren we nog niet half rond.”

En natuurlijk waren de bezoekers verrast over de grote hoeveelheid bedrijven en verenigingen dat zich presenteerde. “Wat een saamhorigheid hier en wat een ontzettend grote middenstand”, reageerde een bezoeker uit een omliggend dorp. Het feest ging door tot acht uur. De band Play it Again, die samen met Bas van den Toren (van Höllenboer) zorg had gedragen voor het muzikale programma van de dag, mocht afsluiten. Terwijl kinderen voetbalden, dronken de bezoekers een laatste biertje.

Van Leeuwen is blij met alle positieve geluiden. “Natuurlijk zijn er verbeterpunten, maar het blijft grotendeels bij details. En zeker weten dat er een vervolg komt. We hebben een prachtige basis gecreëerd. ‘Luttenberg op zijn best’ was onze slogan en ik denk dat we er inderdaad in geslaagd zijn om het dorp op zijn best aan iedereen te laten zien.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.