pec zwolle breidt stadion uit

PEC Zwolle breidt haar stadion uit. Komend seizoen zijn er niet 10.000, maar 12.000 plekken. “uitbreidingen voor het komende seizoen vinden plaats op de Martin Eibrink tribune (noord) en Fred Patrick tribune (oost). Op de Martin Eibrink tribune komen ruim 2.000 staanplaatsen, waarmee de capaciteit met ruim 1.000 plaatsen toeneemt. Dit is een lang gekoesterde wens van onze supporters”, meldt de club op haar digitale thuishaven.

“De vergunningen voor deze uitbreidingen zijn bij de gemeente Zwolle aangevraagd. Uiteindelijk wil FC Zwolle, bij behoud van Eredivisieniveau, het stadion in een periode van drie tot vijf jaar uitbreiden naar een capaciteit van 14.500 toeschouwers. De uitbreiding zal in fases verlopen waarbij het streven is om de eerste fase van de uitbreiding te voltooien voor de eerste competitiewedstrijd van PEC Zwolle op zaterdag 18 augustus 2012 tegen Vitesse.”

De club vraagt supporters ook om te helpen bij het realiseren van staanplaatsen op de Martin Eibrink tribune. Supporters kunnen zich aanmelden bij het bestuur van de Supportersclub.