organist leo doeselaar naar raalte

Niemand minder dan Leo van Doeselaar komt zaterdag 30 juni naar Raalte om een concert te verzorgen op het Adema-orgel van de basiliek van de H. Kruisverheffing. Het organiserende cultuurfonds van de basiliek is zeer verheugd dat de bekende organist Van Doeselaar in Raalte komt spelen.

Van Doeselaar geniet nationale en internationale bekendheid als organist. Hij is titulair organist van het Concertgebouw in Amsterdam en organist van het “Hagerbeer”-orgel in de Grote Kerk van Leiden waar hij regelmatig concerten verzorgt. Zijn agenda brengt hem met regelmaat in het buitenland om concerten te verzorgen. Daarnaast heeft hij als orgeldocent een ‘Professur’ aan de Universität der Künste in Berlijn.

Het concert dat Van Doeselaar op 30 juni speelt bevat werken van drie componisten. Allereerst van Hendrik Andriessen (1892 – 1981) “Sinfonia” met de onderdelen Fantasia (maestoso-allegro moderato), Fuga, Intermezzo (allegro leggiero-andante) en Finale (allegro energico). Van Doeselaar zal het concert vervolgen met een werk van Albert de Klerk (1917 -1998) uit “Tres meditationes sacrae””: Dic nobis, Maria, quid vidisti in via?. Het concert wordt afgesloten met “Grande pièce symphonique”, op. 17 dat in 1863 werd gecomponeerd door César-Auguste Franck.

De werken die Van Doeselaar op het monumentale Adema orgel zal spelen passen erg goed bij het instrument. Het belooft dan ook een prachtig concert te worden.

Aanvang van het concert op 30 juni is 20:00 en de kerk is open vanaf 19:30.Toegang is 7,50 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.