oostewechel per direct uit cda fractie

Het CDA-gemeenteraadslid Jan Oostewechel stapt per direct uit de Raalter CDA-fractie. Hij gaat onder een zelfstandige lijst verder, genaamd Vitaal Salland. Aan de basis van dit besluit ligt volgens Oostewechel een verschil van inzichten tussen het CDA en hem.

“Het gaat om een aantal standpunten en de algehele koers die gevaren wordt,” laat Oostewechel weten. “Een besluit als dit neem je nooit van de ene dag op de andere. Het betreft een opeenstapeling van zaken.”

Oostewechel zet deze raadsperiode voort als zelfstandige lijst. “Voor mezelf vind ik dat ik nog enkele zaken af moet wikkelen.” Oostewechel stelt zich echter niet meer verkiesbaar bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen. “Ik wil lopende zaken behartigen en in de loop van deze periode zal ik uit de politiek verdwijnen en mijn zetel opofferen.”

Oostewechel laat weten dat het geen eenvoudig besluit was om het CDA te verlaten. “Ik heb het er best moeilijk mee gehad, maar als je er niet meer volledig achter staat en bij sommige beslissingen geen goed verhaal meer hebt, dan moet je je conclusies trekken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.