Home / archiefcentraal / onze man week van de waarheid

onze man week van de waarheid

Voor deelnemers aan het Tourspel nadert de week van de waarheid. Tot op heden was het nauwelijks mogelijk je eigen ploeg samen te stellen, simpelweg omdat nog onbekend was welke renners mee gaan doen. Intussen echter maakten tien Tourploegen hun renners bekend. We vragen Onze Man, CRT-lid en wielerdeskundige pur sang, hoe zijn week er uit zal zien.

“Het grote geld, daarover neem ik dit weekend een beslissing’’, is hij heel stellig, ,,maar dan heb je het slechts over een renner of vijf. Daarbij gaat het om vragen als: ga ik voor Evans of Wiggins. Neem ik alleen Cavendish mee, of ook sprinters als Farrar en Kittel. Welke kansen dicht ik outsiders als Frank Schleck, van den Broeck, Valverde en Gesink toe? Het scheelt wel dat ik me over grote renners als Andy Schleck, Contador, Hushovd en Boonen geen zorgen hoef te maken, die blijven thuis.”

Onze Man denkt met zes grote namen een slordige 130 miljoen uit te gaan geven. “Die andere zes mogen dus maar 20 miljoen kosten. Dat zijn de knechten, vrijbuiters, eendagsvliegen en dark horses.” De namen van veel kleintjes zijn nog niet bekend. Zondag wordt overal de nationale titelstrijd gereden, daarna worden de laatste ploegen samengesteld.

Onze Man: “Ik ga zondag al zappend de titelstrijd in Nederland, Spanje, Frankrijk en Italië bestuderen, maar ook in Australië, België, Wit Rusland en Kazachstan ga ik op zoek naar wie in vorm is en wie niet.” Waar hij dan op let? De wieleruitdrukkingen vliegen ons om de oren. “Wie er zondag afpiert, komt er bij mij niet in. Ook de linkeballen maken geen kans. Ik ga voor de tempobeulen, danseurs en kamikazepiloten.”

Lees ook

‘Een zwaar jaar, maar ook heel veel geleerd’

Roswyde Burgman, directeur van Hoftheater in Raalte blikt terug op seizoen 2020-2021 RAALTE – “Gelukkig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.