onze man tourploegen nu definitief

We kijken hem vragend aan. Zijn dat reserves van de Azurri? Spelverdelers van het Italiaanse volleybalteam op de Spelen? Topfavorieten bij het dubbelspel op Wimbledon? Niets van dat alles, zo blijkt. “Ze zijn de ploegleiders van Lampre en Liquidas. Al twee weken lang hou ik via NOS Teletekst bij wie er aan de Tour deelnemen. Maandagavond had ik alle ploegen compleet, en dacht ik dat we er waren. Vanochtend bleken echter Lampre en Liquidas toch nog weer wat wijzigingen te hebben aangebracht.”

We vragen Onze Man of er daardoor nieuwe dark horses waar te nemen zijn.”Dark horses, dark horses”, schampert hij. “Noem jij Nibali en Sagan dark horses? Dat zijn heel grote meneren. Sagan staat voor 20 miljoen in de boeken van het Tourspel, Nibali zelfs voor 24 miljoen.”

Aanvankelijk zouden beiden niet deelnemen, maar Scirea heeft ze toch opgesteld. Samen met Basso vormen ze een fantastisch driemanschap. Onze Man verwacht dat daarmee alle 198 renners, verdeeld over 22 ploegen, bekend zijn. Natuurlijk levert Frankrijk het leeuwendeel van de renners, 44 maar liefst.

Onze Man: “Wie in het Tourspel louter renners uit één land wil opstellen, kan ook nog kiezen voor Spanje (21), Italië (15), België (14), Duitsland (13) en Australië (12.).” En Nederland? “Wij nemen met liefst achttien renners deel. Dat komt omdat er drie Nederlandse ploegen zijn.” Rabo telt zes Nederlanders, Vancansoleil 5 en Argos 4. Ook Greenedge (2) en Saxo (1) tellen Nederlanders. Onze Man: “Ik hoop dat ze regelmatig uit iemands hol wegkletsen en het hele peloton aan gort rijden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.