onze man stelt niet louter nederlanders op

Argos, Rabobank, BMC, Euskatel, Katusha, Lotto en Radioshack hebben intussen hun ‘opstelling’bekend gemaakt. Waarschijnlijk telt Rabobank straks de meeste Nederlanders: zes om precies te zijn. Daarvan moeten Gesink, Mollema en Kruijswijk het in de bergetappes gaan doen. Van Dam, Tankink en Tjallingi complementeren het zestal. Argos start met vier, Nederlanders: Timmer, Veelers, de Kort en Curvers. Ongetwijfeld zal ook Vancansoleil Nederlanders in het team opnemen.

De redactie vroeg aan Onze Man of het interessant is een geheel Nederlandse ploeg samen te stellen. ,,Het is maar hoe je het bekijkt’’, reageert de wielerdeskundige van de CRT. ,,Renshaw, Sanchez en Wijnants zijn geen Nederlanders, maar ze rijden wel in het oranje van ‘onze’ Rabo, dus een beetje Nederlander mag je ze wel noemen. En wat te denken van Kittel van Argos. Reken erop dat hij herhaaldelijk meesprint voor een etappezege. Dan zijn we als Nederlanders toch ook blij?’’ Onze man vindt wel dat er grenzen zijn. ,,Als Kittel sprint tegen van Hummel, dan is het natuurlijk weer ouderwets Duitsland-Nederland.’’

Onze Man denkt niet dat hij alleen Nederlanders opstelt in het Tourspel. ,,Daar heb ik te veel geld voor’’, schampert hij. ,,De hele Raboploeg kost nog geen 100 miljoen, en Argos zelfs slechts 35 miljoen.’’

Opvallend is de leeftijd van de renners van Radioshack. ,,Voigt en Horner zijn met hun veertig jaar de twee oudste renners van het peloton, en ze doen allebei mee. Maar ook Klöden is al op leeftijd, hij wordt vrijdag 37. En Zubeldia is 35.’’ Daar past maar één wieleruitdrukking bij, vindt Onze Man: ,,dit zijn de ware helden van het smalle zadel.’’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.