onze man mist niki terpstra nu al in de tour

Iedere deelnemer aan het Tourspel zal na gisteren op zoek gaan naar Niki Terpstra. Onze Man weet echter dat dit vergeefs is. ,,Dat is een zaak van naalden en hooibergen. Patrick Lefevere stelt hem niet op. Dom, dom, want Niki is in de vorm van zijn leven.’’ Gisteren reed Terpstra solo naar de nationale driekleur, en weerstond zodoende vijf Raborenners.

Op het podium werd hij geflankeerd door Boom en Lindeman, renners die zaterdag ook niet in Luik zijn. Onze Man heeft ogen op steeltjes na een dag zappen langs alle internationale tv-zenders. ,,Er staan meer kampioenen niet aan de Tourstart. Meest opvallend is FDJ, die maakte vanochtend zijn Tourploeg bekend. Veel Fransen, maar niet de nummers één en twee van hun kampioenschap.’’ Anders is het bij GreenEdge, dat ook vanochtend zijn negen renners prijs gaf. Bij de eerste Australische ploeg in de Tour rijdt Gerrans in de Australische kleuren.

Wat is Onze Man nog meer opgevallen bij de titelstrijd. ,,Wat het meest opvalt is dat Wiggins én Cavendish niks wonnen in Engeland. Verder neemt vaak níet de winnaar van de wegwedstrijd deel, maar wél de tijdritkampioen.’’

Onze Man somt de voorbeelden op: ,,Gilbert, Cancellara, Martin, Velits, Sanchez, Taamarae, Chavanel en natuurlijk onze eigen Lieuwe Westra. Gek is dat niet. Wie een tijdrit wint, is in vorm, dus dit rijtje van acht zou in geen enkele Tourspelploeg misstaan.’’

Onze Man wil één naam niet prijsgeven, maar wel een forse tip van de sluier oplichten. In één van de landen is er een renner die zowel de tijdrit als de wegwedstrijd won. En wat het mooist is: hij kost in het Tourspel nog geen 5 miljoen. Natuurlijk stel ik hem op. Die heeft goesting, daar zal ik vast content mee zijn.’’

Doe ook mee aan het KokkieBikes Salland Centraal Tourspel. Schrijf je in op letour.nucentraal.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.