nijboer vvd beticht van gebruik voorkennis

Ben Nijboer, raadslid van de Raalter VVD, heeft een website waarop in hij geregeld voorkennis publiceert die hij als raadslid onder ogen krijgt. Dat valt bijvoorbeeld op te maken uit een artikel op zijn SallandMagazine over de gemeentelijke afhandeling in de Beaphar-affaire. Raadslid Den Daas stelde vragen en kreeg antwoord. Dat antwoord ging naar alle raadsleden. Maar nog voordat de brief openbaar werd, publiceerde Nijboer al.

Egbert den Daas: “Daar heb je het weer. Salland Magazine, kloon van de VVD, gaat er weer mee aan de haal.” Uit die formulering valt op te maken dat het niet de eerste keer is dat Nijboer voorkennis gebruikt voor zijn site. Bij SallandMagazine lijken ze het sowieso niet zo nauw te nemen met de etiquette. Zo zeiden ze bij de lancering dat ze echt alles onderzocht hadden of de naam SallandMagazine al bestond, maar ze waren die niet tegengekomen. Terwijl één keer googelen direct verwijst naar het magazine van het Sallands Bureau voor Toerisme.

Eerder haalde Nijboer ook al de woede van een Heinoër die politici uitnodigde op zijn hals. Nijboer werd als raadslid door een bezorgde burger uitgenodigd om te komen kijken naar de bomenkap. De burger wilde liever niet met naam en toenaam in de media verschijnen, maar daar had het raadslid geen boodschap aan. Hij maakte op zijn site de burger met naam en toenaam bekend. De bewuste Heinoër was furieus over de kwestie. “Ik nodig raadsleden uit, geen journalisten. Hij heeft zich ook geen enkele keer uitgegeven als redacteur.”

Nijboers compagnon Gerritsen (ook VVD) maakte vorige week ook een etiquettefout door de naam VitaalSalland als url te claimen nadat Jan Oostewechel aangaf onder die naam met zijn politieke afscheidingspartij verder te gaan. Gerritsen deed daar afgelopen week in de Stentor nogal stoer over. “Dom dat Oostewechel die naam kiest en het domein niet claimt. Dat heb ik toen maar meteen gedaan.” Die werkwijze hanteert het VVD-stel dus bij voorkeur. Snel een andermans naam vastleggen, gewoon een site beginnen met een titel van een al bestaand blad. En nu dus ook informatie vanwege voorkennis publiceren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.