niemand wil duitse bolletjes vandaag

Het dorp mag dan de naam van een Duitse schlagerzanger dragen, in Heino is het Oranje dat de klok slaat. Ook op de dag dat Nederland – Duitsland wordt gespeeld. Bij een rondje door het centrum valt ons een aantal dingen op. Slagerij Mekers heeft bijvoorbeeld helemaal geen Duitse biefstuk liggen op deze wedstrijddag en als we de de dames bij Bakker Blom mogen geloven, wil er helemaal niemand Duitse bolletjes hebben vandaag.

“Niemand koopt Duitse bolletjes vandaag, iedereen komt voor onze Oranje tompouces,” vertelt de dame bij de bakker lachend. “En we accepteren vandaag ook geen Duitse euro’s!”

Bij slagerij Mekers valt het ons op dat er helemaal geen Duitse biefstuk in de vitrine ligt. “Wie het wil kan het krijgen, maar het is vooral oranje vandaag. We hebben onze cajunschnitzel omgedoopt tot Oranjeschijf,” vertelt de medewerkster ons.

Het vertaalburo in Heino, Password Text Fusion, laat ons weten dat alle Duitse klanten vandaag een gratis handleiding ‘Verliesverwerking’ krijgen, als ze dat willen. En dat nog in hun eigen taal ook.

Bij de supermarkt laadt een mevrouw ten overstaan van onze verslaggever een zak kaiserbrötchen in haar fietstas. Toen onze verslaggever vroeg of ze daar een statement mee wilde maken, begon ze te lachen. “Och, je moet ook overal rekening mee houden deze dagen. Ik heb er geen seconde bij stilgestaan. Kijk, ik heb ook oranje nootjes en oranje wortels!”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.