naar het gala in opvallend vervoer

De schoolleiding is blij met die cijfers, omdat de eisen dit jaar zwaarder zijn gemaakt. Naast de reguliere minimale gemiddelde voldoende (met een of twee vijfjes erbij) voor alle vakken, moesten de leerlingen dit jaar ook een gemiddelde voldoende halen voor alle examens. Den Haag heeft dat besloten om te voorkomen dat leerlingen via de door de school georganiseerde tentamens gemiddeld al zo hoog stonden, dat een slecht examen de pret niet meer kon drukken.

Het Carmelcollege vindt die verzwaring van de norm niet erg, mar wil er ook voor waken dat de focus op de andere vakken daarmee verzwakt. Maatschappelijke kennis en vaardigheden vindt de school zeker ook belangrijk. In Trouw stond twee weken geleden een artikel dat Nederland op ‘burgerschap’ diep onder de maat presteert.

Volgend jaar wordt de lat nog hoger gelegd, dan mogen de leerlingen voor de vakken Nederlands, Engels en wiskunde nog maar één vijf meer halen. Het jaar daarop telt ook een afzonderlijke rekentoets nog mee. Carmelcollege Salland heeft daar dit jaar al proef mee gedraaid. Tachtig procent zou daar – zonder voorbereiding – voor geslaagd zijn.

Maar de leerlingen die gisteren hun diploma ophaalden zal dat een worst wezen. Die waren de laatste dagen veel drukker geweest gepaste galakleding uit te zoeken en vervoer van school naar de Leeren Lampe te regelen, waar het galafeest gehouden werd.

De aankomst bij de Leeren Lampe wordt ieder jaar gekker. Leerlingen komen in old timers, cabriolettes, veewagens, vrachtwagens, kruiwagens, ambulances, legerauto’s, als het maar opvalt. Dat leidde ook vrijdag weer tot een optocht die twee uur lang duurde. De straten rondom het kanaal stonden al die tijd gezellig vast. Als op woensdag 4 juli de VMBO-leerlingen hun diploma halen, schijnt het helemaal een feest te worden. Een kijkje meer dan waard.

En het feest heeft daarna nog in de kleine uurtjes geduurd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.