myrthe lokate pakt zilver op nk rhonrad

Rhönradtalent Myrthe Lokate uit Heino, lid van de Rhönradafdeling van RGV Kwiek Raalte, heeft afgelopen zaterdag zilver gepakt op het NK Rhönradturnen in AHOY Rotterdam. Afgelopen weekend was het Nederlands Kampioenschap voor de vele turndisciplines van de KNGU in de AHOY en tevens het Rhönradturnen was vertegenwoordigd met de Nederlandse kampioenschappen toestelfinales.

De beste drie jeugdturners, jeugdturnsters, dames en heren per Rhönraddiscipline (springen / rechtuit en spiralen) waren op het NK in maart geselecteerd om dit weekend nogmaals tegen elkaar te strijden. Myrthe Lokate was op het onderdeel sprong uitverkorene voor de jeugd en heeft hard gewerkt haar sprong te verbeteren.

Op het NK behaalde ze met een streksalto van een 2.20 meter hoge rad nog een 7.25. Nu scoorde ze met een halve gestrekte schroefsalto een 8.15. Jongens en meisjes werden bij deze toestelfinales samengevoegd en daarom mocht ze op een hele kleine achterstand van de gouden medaille met een mooi verdiende zilveren medaille naar huis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.