museum de laarman wil paarse koe worden

Waar de gemeenteraad nu nog 63.000 euro klaar heeft staan voor het landbouwmuseum, ziet Spil graag dat dat 275.000 euro wordt. Met dat geld wil hij de loodsen achter de mengvoedercentrale vernieuwen en de silotoren op het terrein renoveren. Twee keer al werd zijn verzoek afgewezen, nu doet hij voor een derde keer een poging.

De 275.000 euro is onderdeel van een buitengewoon ambitieus plan. Met de eventuele toezegging van een bijdrage van de gemeente Raalte, hopen Spil en de zijnen in totaal ongeveer 1,1 miljoen euro aan subsidies binnen te slepen. “Zonder ondersteuning van de gemeente, wil de provincie niet meedoen,” stelde Spil maandagavond stellig tegenover de gemeenteraad.

Als hij zijn centen uit Raalte krijgt, wil hij bij de provincie Overijssel, Europese fondsen, culturele en agrarische geldschieters en commerciële partijen de rest van het budget lospeuteren. Spil stelt zelfs dat gedeputeerde May een provinciale subsidie van de gemeente laat afhangen. Als Raalte geld beschikbaar stelt, doet Overijssel mee, stelde hij. “Honderd procent concreet!”

Eerder werden subsidieverzoeken van De Laarman afgewezen, omdat er volgens het college van burgemeester en wethouders geen financiële ruimte was in de begroting. Het college laat het besluit over aan de gemeenteraad, tot wie Spil zich maandag wendde.

Als de gemeenteraad besluit om wel geld beschikbaar te stellen, gebeurt dat op zijn vroegst eind juli.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.