mkb kredietcoach vergroot uw succes

Veel ondernemers in het midden- en kleinbedrijf vinden het lastig om een passend krediet te krijgen voor hun onderneming bij uitbreidingsplannen of innovatieve ideeën. Dan is het prettig om een deskundige in te schakelen die een realistische financiële prognose voor uw wensen haarscherp in beeld weet te brengen. Een professional die in staat is de interesse en het vertrouwen van een financier voor uw plannen te vergroten. De MKB-kredietcoach is zo’n professional die ondernemers hierbij onafhankelijk ondersteunt. Momenteel zijn er in ons land twaalf kredietcoaches actief en een van hen is Wim Logtenberg uit Herxen.

Na bijna dertig jaar ervaring als accountant zet Wim zijn uitgebreide kennis nu in om ondernemers te ondersteunen bij vraagstukken op het gebied van management, accountancy en personeel & organisatie. Met zijn bedrijf NU WIM bemiddelt hij ook bij aan- en verkoop van bedrijven, geschillen en echtscheiding. Als MKB-kredietcoach komt de ruime ervaring van Wim prima van pas om ondernemers te begeleiden bij het krijgen en beheren van bedrijfsfinanciering. Daarbij besteedt hij veel aandacht aan de persoon van de ondernemer. “Dat is belangrijk, omdat 40% van de ondernemers in het MKB het niet redt door gebrek aan zelfkennis. Met behulp van wetenschappelijk onderbouwde methoden breng ik het talent van de ondernemer in kaart en geef daarmee inzicht in zijn persoonlijke risico’s. Deze werkwijze vergroot het vertrouwen van de financier in de onderneming en dat is tegenwoordig cruciaal voor het verkrijgen van een financiering.”

De MKB-kredietcoaches werken met de zogeheten KredietWijzer om een helder en betrouwbaar beeld te krijgen van de ondernemer. Deze KredietWijzer brengt eerst in kaart wat de ondernemer wil bereiken. Daarbij wordt onderscheid gemaakt in de Casher, Innovator, Constructor en Socializer. De Casher is een ondernemer die inzet op scoren, resultaat halen en winnen. De Innovator is gefocust op innoveren, uitbreiden en ontwikkelen. De Constructor zet in op betrouwbaarheid, continuïteit en waarborgen van kwaliteit. De Socializer is gericht op harmonie, balans en win-win situaties. Wim Logtenberg: “Als duidelijk is wat de inzet van de ondernemer is, meet ik ook het rendement van die inzet. Het resultaat hiervan staat in de ondernemersbalans die laat zien hoe succesvol de ondernemer zal zijn bij het realiseren van zijn plannen. Uiteraard geef ik de ondernemer ook de nodige aanbevelingen om het rendement van zijn ondernemersinzet te vergroten”.

Met de KredietWijzer krijgt de ondernemer een goed onderbouwd inzicht in de mate waarin hij beschikt over de kwaliteiten om zijn doelen daadwerkelijk te realiseren. Over eventuele vervolgstappen houdt de ondernemer zelf de regie. Nogmaals Wim: “Desgewenst kan ik daarbij onafhankelijk adviseren, maar belangrijk is, dat er nu een gedegen onderbouwing ligt bij een kredietaanvraag. Bovendien zorg ik er als kredietcoach ook voor dat de ondernemer een goede gesprekspartner is van de financier. Dat creëert een prima basis voor een financieringsoplossing die aansluit bij de verwachtingen van zowel ondernemer als financier. Bovendien is door de KredietWijzer de kans op persoonlijk en financieel succes van de ondernemer flink vergroot”.

Wilt u ook inzicht in uw persoonlijke en financiële mogelijkheden als ondernemer?

Schakel dan de MKB-kredietcoach in en neem contact op met:

NU WIM – Wim Logtenberg

Herxen 44

8131 PH Wijhe

T: 0529 – 497407

E: wim@nuwim.nu

I: staging2.nuwim.nu

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.