meedansochtend salland festival

Voor de organisatie van het Salland Festival blijft het tot het laatste moment spannend welke buitenlandse dansgroepen zich uiteindelijk melden. In elk geval rekent de organisatie erop dat Volkstanzkreis-Wewelsburg uit Duitsland en het Volksdans- en zangensemble Gergana uit Varna Bulgarije er zijn voor de Meedansochtend op zaterdag 23 juni.

De laatste jaren stond de Meedansochtend op de donderdagochtend van het folklore dansfestival op het programma. Dit keer is het een onderdeel op zaterdag. Een afwisselende dag voor jong en oud met vele festiviteiten op het festivalterrein aan de Domineeskamp. Met een gevarieerde buitenlandse markt, activiteiten voor kinderen, diverse optredens van acht gecontracteerde buitenlandse en Nederlandse groepen en de parade in het winkelcentrum. Nu zijn er voor het eerst in de festivaltent van 9:30 tot 12:00 enkele korte shows van de Duitse en Bulgaarse groepen en kunnen liefhebbers van volksdansen meedansen met de groepen.

De reden voor de verhuizing naar de zaterdagochtend is dat nu ook de jongere, nog werkende volksdansfanaten in de gelegenheid zijn dit interactieve deel van het festival mee te maken. Tussen de optredens door gaat het publiek aan de slag met bekende en nieuwe Nederlandse en buitenlandse volksdansen. De leiding daarvan is dit jaar in handen van Gusta Termorshuizen.

In de pauze worden prijzen verloot die door de Raalter winkeliers ter beschikking zijn gesteld. Het principe daarbij is: bijna altijd prijs. In ieder geval biedt het Salland Festival een ochtendje cultuur en ontspanning voor maar 7,50 euro. Kaarten kunnen besteld worden via de website staging2.sallandfestival.nl of bij het VVV/ANWB-kantoor te Raalte aan de Varkensmarkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.