logopediepraktijk salland onder dak

De nieuwe Logopediepraktijk Salland aan de Stationsweg 5 in Raalte is ‘onder dak’. Het grootste gedeelte van het nieuwe gebouw staat er. Naar verwachting wordt het pand dit najaar in gebruik genomen.

Het nieuwe pand zal het Logopedisch centrum vormen. Het bevordert de goede samenwerking tussen de verschillende logopedisten, dit verhoogt professionaliteit en kwaliteit van de zorg. De Logopediepraktijk Salland heeft meerdere locaties ook in buurtdorpen, ook hier blijft de praktijk haar werkzaamheden met veel enthousiasme uitvoeren. De samenwerking met andere (para)medici, het basis- en voortgezet onderwijs, logopedisten in dienst van de gemeente Raalte, logopedisten speciaal onderwijs, peuterspeelzalen, Parabool en dergelijke is voor de praktijk van groot belang, het verhoogt de kwaliteit van de zorg.

In de praktijk zijn naast Dorothé Groen-Schulten, nog 5 logopedisten met veel expertice werkzaam, Hanneke Berenpas, Lisette Kin, Lotte Lenkens, Liesbeth Nijenkamp en Judith Stoter. Ze behandelen in Raalte, Raalte Noord, Haarle gemeente Hellendoorn, Heeten, Heino, Luttenberg.

Logopedisch praktijk Salland is in 1987 gestart door Dorothé Groen-Schulten. Dit najaar bestaat de praktijk 25 jaar. De praktijk blijft actief met nieuwe ontwikkelingen. Zo is in de afgelopen jaren in samenwerking met de Parabool, kinderfysiotherapie en kinderergotherapie de Peuterplusgroep opgezet. Deze peutergroep is gericht op peuters die extra ondersteuning in hun ontwikkeling nodig hebben.

In het najaar van 2011 is de eerste groepsbehandeling voor kinderen met het syndroom van Down opgezet, hierbij wordt gewerkt vanuit de principes van de Söderberger-Tan methode.

Voor cliënten met stemklachten en ook zingen bijvoorbeeld in een koor wordt speciale zangtherapie gegeven. Regelmatig worden cursussen en workshops gevolgd en gegeven ter bevordering van de kwaliteit. De Logopediepraktijk Salland is dan ook opgenomen in het landelijk Kwaliteitsregister.

De Logopediepraktijk Salland is een allround praktijk waar alle facetten van de communicatie worden behandeld. De praktijk heeft verschillende specialisaties, waaronder pre verbale logopedie (eet- en drinkproblemen bij het zeer jonge kind), behandeling van kinderen met het syndroom van Down, stem- en zangtherapie (waaronder manuele faciliaties en Ocker), slikproblemen bij ouderen (Parkinson), behandeling van ernstige taalproblemen waaronder dysfasie, behandeling van spraakproblemen middels PROMPT of Hodson en Paden. Ook verzorgt de praktijk de behandeling van dyslexie en wordt er speciale stottertherapie (Lidcombe) gegeven.

Kijk voor meer informatie op staging2.logopedieraalte.nl of mail naar info@logopedieraalte.nl. Ook kun je bellen naar 0572–362140 en 0572-351100.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.