ladies ride kost echt maar 5 mille

“Er is gewoon een vergunning voor aangevraagd en de gemeente Raalte is geen organisator. Ik ben alleen initiatiefnemer geweest toen ik hoorde dat de Leontien Ladies Ride niet meer uit Zwolle zou vertrekken,” stelt Zoon. De burgervader zag kansen, heeft contact gezocht met de club achter de Ladies Ride en partijen verbonden. “Ik heb een bijeenkomst georganiseerd met veel verschillende partijen, die ondersteunen het evenement allemaal. Dat ik het evenement voor zou trekken is onzin.”

De geluiden in het circuit der organisatoren stellen dat Zoon overal wel voor zou zorgen, maar de burgemeester stelt nergens mee te maken te hebben. Ook een gemeentewoordvoerder vertelt ons dat er op geen enkel front extra kosten gemaakt moeten worden. “Je merkte in ons telefoongesprek op dat het evenement door Leontien Ladies Ride en de gemeente Raalte wordt georganiseerd. Dat is onjuist. De organisatie van het evenement ligt volledig bij Leontien Ladies Ride en Sallands Bureau voor Toerisme. De gemeente is geen organisator.”

Ook voor beveiliging en faciliteiten moet de organisatie zelf zorgen. “Wat betreft het gebruik van materialen en mensen, zoals dranghekken, EHBO en beveiliging. Dit regelt het organiserende Leontien Ladies Ride zelf. De gemeente regelt dat niet,” stelt diezelfde woordvoerder. Duidelijke taal.

De gemeente heeft als ‘soort van sponsoring’ in totaal 5000 euro aan de organisatie toegezegd. Dat was echter wel één van de redenen voor Leontien Ladies Ride om Raalte aan te doen. “Als je dan echt de extra kosten wilt weten,” vertelt Zoon, “dan komen de ambtelijke kosten voor de vergunningsaanvraag er nog bij. Maar die hebben we ook bij andere evenementen, zoals dorpsfeesten en muziekfestivals.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.