kwekerijdag bij arjan schepers in marienheem

Vier jaar geleden is Arjan Schepers samen met zijn vrouw Elise een kleinschalige kwekerij begonnen net buiten Mariënheem. Samen kweken zij een breed sortiment van bekende en minder bekende vaste planten. Afgelopen winter hebben zij hun bedrijf uitgebreidmet een kas. Omdat Arjan alle planten zelf vermeerderd en opkweekt is de kas een hele belangrijke aanwinst. Alle noodzakelijke procedures en de bouw hebben in totaal vier jaar geduurd. Het was het wachten echter meer dan waard en afgelopen voorjaar is de kas in gebruik genomen.

Deze nieuwe aanwinst willen zij graag met belangstellenden delen en daarom is de kas tijdens de kwekerijdag voor één dag opengesteld voor het publiek. Normaal gesproken is deze namelijk niet toegankelijk, maar is het “de werkplaats” van de kweker. De grote moederplantentuin is tijdens openingstijden wel het gehele jaar door te bezichtigen. Hier staat een groot deel van het sortiment dat gekweekt wordt uitgeplant en kunnen bezoekers een goed beeld krijgen van hoe de planten het in de tuin zullen doen.

Tijdens de kwekerijdag op 3 juni is in de moederplantentuin een plantenmarkt met verschillende kwekers. Albert Leemreize (Ruurlo) en Herco Veldhuis (Heino) zorgen voor een mooi sortiment van bomen en heesters en Jasper Helmantel van kwekerij de Cruydthoeck biedt verschillende wildeplantenzaden en weidebloemenmengsels. Verder zijn er vaste planten en éénjarigen en is er een tuinontwerpster aanwezig die u kan helpen met vragen over de tuin. Imkersvereniging St. Imelda geeft informatie over van het houden van bijen.

De kwekerijdag op 3 juni om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Er wordt 1 euro gevraagd voor de toegang, parkeren is gratis. De kwekerij is te vinden aan de Hakkershoekweg 9 in Mariënheem.

Zie ook staging2.arjanschepers.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.