kermis heeten een echt familiefeest

Heeten maakt zich op voor de jaarlijkse kermis die dit jaar plaatsvindt van woensdag 6 tot en met zondag 10 juni. Opnieuw presenteert de plaatselijke Oranjevereniging, die dit jaar haar 80-jarig bestaan viert, een echt familiefeest voor Heeten en omstreken met veel aandacht voor vermaak, muziek en beweging. “Je moet tenslotte wel het bier van de vorige dag er uitzweten”, lacht mede-organisator Jos Bril.

Het programma begint woensdagavond met een concert van het koor Power of Music in de recreatiezaal van woonzorgcentrum De Stevenskamp. De avond duurt van 19.00 tot 21.00 uur en is alleen toegankelijk voor bewoners van het woonzorgcentrum. De Kermis Heeten moet het dit jaar overigens zonder de traditionele viswedstrijden doen. “Simpelweg omdat de visstand in de bergingsvijver niet toereikend is”, vertelt Jos.

Donderdagavond staat de traditionele kaartavond in de feesttent op het dorpsplein op het programma. De deelnemers kunnen kruisjassen, pokeren en (voor het eerst) jokeren. Aanvang is om 20.00 uur. Voor meer informatie over deelname zie staging2.kermisheeten.nl.

Vrijdagmiddag om 16.00 uur volgt de officiële opening van de kermis. Voorafgaand lopen de kinderen van de Bernadetteschool vanaf 15.15 uur in een optocht door het dorp. Dit jaar is het thema kunst. Na aankomst op het dorpsplein, wordt de vlag gehesen, staat de Oranjevereniging kort stil bij haar 80-jarig bestaan en zijn alle kermisattracties geopend. Aansluitend begint ook het jaarlijkse bedrijvenuurtje, oftewel de vrijdagmiddagborrel. Het NUKA TEAM zorgt voor piratenmuziek. Daarnaast staat er nog een verrassingsact op het programma. “Geen live-muziek dit jaar”, vertelt Jos. Dat ervaren de bezoekers vaak toch als te hard. Die willen vooral gezellig bijkletsen.” De bedrijvenborrel loopt die avond over in een mega dance/trance/hardstyle en 90’s Party, een herhaling van de succesvolle editie van vorig jaar. Met rook, laser en led-verlichting wordt een echte dancefeestsfeer gecreëerd. DJ Pietertje en Duo Tweede Keus staan achter de draaitafels. De entree is gratis.

Zaterdagmorgen staat de jaarlijkse oldtimertoertocht met solexen en brommers en oude motoren op het programma. De deelnemers kunnen zich vanaf 10.00 uur inschrijven in de tent. Om 11.00 uur volgt het gezamenlijke vertrek. De deelnamekosten bedragen 5 euro per persoon. De solexjes rijden een route van 40 kilometer, de brommers een afstand van 60 kilometer. De zaterdagmiddag is voor de jeugd. Om 14.00 uur start een voorstelling van jeugdcircus Caroly uit Goor in de tent. Circa dertig artiesten in de leeftijd van 4 tot en met 18 jaar verzorgen een show vol met gewaagde kunstjes en acrobatiek. Iedereen is welkom, kinderen, maar ook ouders en grootouders. Na afloop is er een kinderdisco.

Daarna is iedereen welkom in de tent om gezamenlijk te kijken naar de EK-wedstrijd Nederland-Denemarken. In de tent komt een groot scherm (3 x 3 meter) te staan. Aansluitend is er een feestavond in de tent met medewerking van de allround top 40-formatie Trigger. Of het nou gaat om dance, Nederlandstalig, pop of rock, deze band, met als blikvanger zangeres Daphne Wonink, speelt het allemaal. De entree is tot 22.00 uur gratis, daarna 7 euro.

De zondag biedt weer vermaak voor jong en oud. ’s Ochtends is het mogelijk om deel te nemen aan diverse wandeltochten en de ATB-veldtoertocht. Voor meer informatie daarover zie staging2.kermisheeten.nl.

Om 10.00 uur start de kermisdienst. In verband met de vertrekkende wandelaars en ATB-ers dit jaar niet in de tent, maar in de kerk. Van 13.00 tot 14.00 uur is het mogelijk om je in te schrijven voor de jaarlijkse fietsroute van 25 kilometer. Voor gezinnen met kinderen is er een kortere versie. De kosten bedragen 3 euro per volwassene (kinderen gratis), inclusief 1 drankmunt. En die is bestemd voor de feestelijke middag waarmee de Kermis Heeten haar programma afsluit. De formatie Dakkeraf speelt muziek voor jong en oud, van Nederlandstalig tot rock. “Als het mooi weer is, zetten we de tafels buiten neer. En wat later zorgen we voor patat. Dat is altijd een echte dorpsmiddag, maar het is zo gezellig dat we ook merken dat er steeds meer inwoners van omliggende plaatsen komen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.