joost leerkes sallandse topscorer 20112012

Afgelopen weekend heeft Lettele-speler Joost Leerkes zijn topscorers troffee in ontvangst genomen. Joost Leerkes van Lettele, dat naar de vijfde klasse is gepromoveerd, maakte 24 doelpunten. Daarmee werd hij topscoorder van de Sallandse clubs.

Voor Joost Leerkes was het zijn vierde seizoen in de hoofdmacht van Lettele. In de drie seizoenen ervoor kwam hij niet verder dan 5, 3 en 4 goals, maar dit jaar brak hij echt door en mede dankzij zijn scorend vermogen mag Lettele het een klasse hoger proberen.

Leerkes, 23 jaar, in het weekend in Lettele en door de week in Leeuwarden, studeert aan de Hogere Hotelschool. “Ik voetbal al sinds de F-jes bij Lettele, dus al zit al heel lang op voetbal. Ik had dit jaar geluk dat we op vrijdag trainen, zodat ik wel minimaal éénmaal kon trainen en zodoende veel kon spelen”.

Volgend jaar pakt Leerkes de prijs niet opnieuw, want hij hangt zijn voetbalschoenen tijdelijk in de wilgen. “Helaas ben ik het volgend seizoen er niet bij, want ik moet voor 10 maanden mijn afstudeerstage lopen in Schotland. Misschien dat ik daar een club zoek om te voetballen. Als ik terugkom dan spelen we sowieso nog vijfde klasse, omdat de zesde klasse verdwijnt. Wie weet spelen we wel vierde klasse.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.