Home / archiefcentraal / jonge torenvalkjes in haarle

jonge torenvalkjes in haarle

Er wordt dit jaar weer een nest torenvalkjes grootgebracht aan de achterkant van een boerenschuur in Haarle. Het echtpaar torenvalk heeft op dezelfde plek als vorig jaar eieren gelegd: vijf daarvan zijn uitgekomen, een niet.

Het nest van de jongen is een opeenstapeling van uitwerpselen en braakballen, maar daar hebben ze schijnbaar geen last van. De valken hebben een prima plek uitgekozen met vrije uitvlucht over weidse landerijen, afgewisseld met houtwallen. Wat wil een torenvalkgezin nog meer.

Lees ook

Werkzaamheden N340: Kwekerij Onderdijk stelt uit frustratie groene ontheffingskaart beschikbaar

DALFSEN – Kwekerij Onderdijk in Dalfsen heeft in verband met de komende werkzaamheden aan de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.