Home / archiefcentraal / jonge torenvalken geringd

jonge torenvalken geringd

Onder toeziend oog van de kasthouder Ab Oostveen uit Wijhe en burgemeester Ton Strien werden onlangs 5 jonge torenvalken geringd. Elk voorjaar houden de leden van de werkgroepen roofvogels en uilen van IVN “De Grutto” zich hiermee bezig.

Op een informatieavond op de Elshof had de burgemeester zijn interesse laten blijken. “Daarom leek het ons een goed idee, hem uit te nodigen een keer aanwezig te zijn, om te kunnen zien hoe het ringen in zijn werk gaat,” aldus de IVN’ers.

Het ringen mag alleen gedaan worden door gecertificeerde personen. Op de foto draagt Jan van Dijk de net geringde torenvalkjes over aan de burgemeester. Deze reageerde erg enthousiast en was verrast hoe zorgvuldig alles in zijn werk ging.

Meer informatie over de werkzaamheden en resultaten van de werkgroep is te vinden op de website www.ivn-wijhe-olst.nl

Lees ook

Restaurants bundelen krachten voor aspergetour

REGIO – Vier restaurants in de regio hebben hun krachten gebundeld voor een aspergetour. Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.