informatie op internet lang niet altijd even duidelijk

Het wit tussen de zwarte letters inzichtelijk maken, dat is eigenlijk wat het Raalter financieel adviesbureau Hannink, Van Bladeren & List doet. Dat geldt niet alleen voor hypotheken, maar ook voor verzekeringen. “De informatie op internet over verzekeringen is lang niet altijd even duidelijk”, vertellen Ron List en Godfried Röben, namens Hannink, Van Bladeren & List. “Onze meerwaarde is dat de mensen hier altijd naar binnen kunnen lopen om hun vragen te stellen. Veel mensen kiezen op internet voor een beperkte dekking, maar zijn zich niet bewust van alle haken en ogen. Wij maken het mogelijk om appels met peren te vergelijken.”

Godfried en Linet Nijboer zijn binnen Hannink, Van Bladeren & List verantwoordelijk voor het verzekeringadvies. Het bureau is onafhankelijk en bemiddelt in alle mogelijke soorten verzekeringen. Met ingang van augustus beschikt het adviesbureau bovendien over nieuwe software, waarmee nog beter de verschillende verzekeringpakketten, polissen, mogelijkheden en voorwaarden met elkaar vergeleken kunnen worden. Het is dan ook mogelijk om op basis van de verschillende voorwaarden en premies van de verzekeraars een op maat gesneden polis samen te stellen.

“Goedkoop is niet per definitie het slechtste, net zoals duur niet per definitie het beste is”, stellen Ron en Godfried. “Op internet kiezen veel mensen echter voor een goedkope polis. Maar hoe zit het met de aanvullende dekkingen? Hoe vaak hoor je mensen wel niet klagen over hun verzekering? ‘Heb je eens wat, krijg je niks’. De angel zit meestal in de aanvullende dekkingen. Ons advies is om die goed te bestuderen. Neem bijvoorbeeld de autoverzekering. Er zijn aanvullende dekkingen die ook eventuele inkomensderving na een ongeval met letsel vergoeden. Zowel voor de bestuurder als de inzittenden. Zo’n extra dekking kost je 5 euro per maand. Maar dat moet je wel net weten.”

Daarom staan de deuren van Hannink, Van Bladeren & List open voor iedereen die extra informatie wil over zijn/haar verzekeringspakket. “Met persoonlijke gesprekken kunnen wij de mogelijkheden toelichten, dat is onze meerwaarde. Dat geldt ook voor de mensen die zelf al flink aan het puzzelen zijn geweest. Samen lopen we alle punten door. Wil je het risico lopen, betaal je minder, wil je gedekt zijn, betaal je meer. Zo vinken we één voor één alle opties af. Uiteindelijk weet je dan ook precies waar je voor kiest. Zo beperk je de kans dat de verzekering achteraf niet aan je verwachtingen voldoet. Want dan is goedkoop duurkoop.”

Ron en Godfried wijzen in die context ook op het eigen risico. Want voor enkele euro’s extra ben je vaak al volledig gedekt. “Anders krijg je van die pijnlijke situaties. Een eigen risico van 250 euro en dan 200 euro schade. En daarom, laat je bij het afsluiten van een verzekeringspakket goed adviseren. Wij maken graag duidelijk wat er eventueel op aanvullend gebied mogelijk is.”

Nog een advies? Meld schades. Veel mensen weten immers helemaal niet wat er precies onder hun polis valt. “Wij helpen eventueel bij de schadeafhandeling. Kom langs en dan assisteren wij bij het invullen van het schadeformulier of nemen we de hele afhandeling uit handen. Kleine schades waar geen expert voor hoeft te worden ingeschakeld, mogen we meestal vrijwel direct uitkeren.”

Hannink, Van Bladeren & List is te vinden aan de Schoolstraat 34 in Raalte, tel: 0572-363836. Meer informatie op staging2.hvbl.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.