hongerige wolven in deventer en olst

De Hongerige Wolf is een historisch en muzikaal openluchtspektakel dat binnenkort gespeeld wordt in Deventer (29 en 30 juni a.s. om 20:00 uur in het Havenkwartier) en in Olst (1 juli a.s. 15:00 uur Landgoed de Haere). De “Overijsselse” cast bestaat uit een groep vaste professionele acteurs en actrices die samenwerken met in Deventer Het Theaterschip en in Olst Toneelvereniging Heijermans.

De Hongerige Wolf is 15 juni jl. in première gegaan in het openluchttheater Brilmansdennen in Losser. Ondanks de het slechte weer zijn er veel mensen komen kijken. En terecht want in samenwerking met de muziek vereniging TJHO werd deze eerste versie van De Hongerige Wolf eentje om niet te vergeten. Precies dat wat er met elke voorstelling zal gebeuren.

De Hongerige Wolf neemt je mee naar de Burcht van Collendoorn in Overijssel en laat je zien hoe er in de 14e eeuw geleefd wordt in gevangenschap, hoe Rudolf worstelt met zijn verliefdheid, in gevecht raakt met de wolven, er achter komt welke leugen zijn leven lang in stand is gehouden en hoe de liefde de waarheid boven tafel krijgt…

Laat je meevoeren in de familiegeheimen, de geldroof, de onderdrukte gevoelens en vriendschappen die stuk dreigen te gaan… Beleef het avontuur van Pater Thomas, Kunegonda, Ida, Agnes, Everhard en natuurlijk Rudolf, die blijkt te beschikken over een flinke dosis heldenmoed en reuzenkracht!

De Hongerige Wolf is van 15 juni t/m 2 september in de hele provincie in vrijwel ieder openluchttheater te zien, en nog gratis ook. Dit is mogelijk gemaakt door een substantiële ondersteuning van de Provincie Overijssel. Op elke plek is het stuk uniek en onderscheidend ten opzichte van de andere. De voorstelling speelt in en wordt mede mogelijk gemaakt door de openluchttheaters van Losser, Ommen, Balkbrug, Luttenberg, Nijverdal, Enschede en Markelo.

De vaste cast bestaat uit: Pim Wessels (Spangas, de Hoofdprijs en Van God Los), Abke Bruins (Anne Frank in Je Anne, bekroond met een musical award) Evelien Harberink (Patricia Wildspieker in van Jonge Leu en Oale Groond) Annika van Brugen, Arjan Bouw, Julian Goldsman, Job de Roo, Esther Sloots, Anneroos Klunder, Jordi Pronk, Diede Wartena.

De regie van het spektakel ligt in de handen van Benno Hoogveld (Deandels, Guido Weijers Kerst spektakel, Titanic de musical, Elisabeth)

Naast meedoen in het stuk kun je ook thuis meedoen. Dit door het maken van een mooi masker of een spannende trailer. En wie weet win je een ballonvlucht over de provincie. Kijk op staging2.dehongerigewolf.com of staging2.jijenoverijssel.nl voor de voorwaarden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.