heetenaren in actie voor bibliotheek

De bibliotheek verdwijnt in fysieke vorm uit Heeten. In ruil daarvoor komt er een inlever- en uitgiftepunt. Boeken kunnen dan telefonisch of via internet gereserveerd worden. Plaatselijk Belang Heeten, Heetense Ondernemers Vereniging, Katholieke Bond Ouderen afdeling Heeten en de Historische Vereniging Heeten zijn hier niet bij mee en voeren daarom maandag actie bij het gemeentehuis in Raalte.

“Als PB-Heeten, HOV, KBO en Historische Vereniging zijn wij niet tegen de genoemde voorzieningen en uitbreidingen zoals die zijn verwoord. Echter vanwege door de gemeente opgelegde bezuinigingen en prioriteitsstellingen van de bibliotheek zal de aanwezige collectie boeken in Heeten van waaruit direct kan worden gekozen verdwijnen. Als gevolg hiervan zien wij ook de belangrijke functie ontmoetingsplek verdwijnen. Ook zal de Historische Vereniging Heeten haar plek verliezen en op zoek moeten naar een andere locatie. Wederom een stukje afbreuk van de leefbaarheid in ons dorp”, vertelt Arnold Geerdink namens de betrokken organisaties en partijen.

“Als PB en HOV,, KBO en Historische Vereniging willen we proberen om zoveel als mogelijk van de bestaande uitleen van boeken te behouden. Voor de schooljeugd is dit wel geregeld via de plannen op school, maar voor de overige inwoners van Heeten is de uitleen, in de huidige plannen alleen nog mogelijk op bestelling, waarbij de boeken op een centraal punt gehaald en gebracht moeten worden.

Wij willen ook voor deze Heetenaren een plaats. En dat hoeft niet per definitie in het huidige bibliotheekgebouw te gebeuren, waar we een boek kunnen uitzoeken en ophalen/inleveren.

Daarnaast willen we ook graag een plaats terug waar onze historische vereniging haar werk kan voortzetten.”

Geerdink vervolgt: “Wij willen actie ondernemen naar de gemeente en de Bibliotheek. Inmiddels hebben wij in het dorp circa 850 handtekeningen van dorpsgenoten verzameld die ons streven in deze actie ondersteunen. Op maandag 18 juni is er een hoorzitting in het gemeentehuis. Wij zijn voornemens om van het inspreekrecht gebruik te maken om de raadsleden er van te overtuigen dat het behoud van de huidige bibliotheekfunctie erg belangrijk is voor de leefbaarheid in ons dorp.

Wij hopen dan ook dat binnen de besluitvorming over de perspectiefnota hier de ruimte voor wordt gevonden.”

Geerdink roept alle dorpsgenoten in Heeten en omgeving op om op 18 juni om 19.30 uur aanwezig te zijn in de raadszaal van het gemeentehuis te Raalte om onze inspraak kracht bij te zetten zodanig dat de gemeenteraad een besluit neemt voor behoud van de huidige bibliotheekfunctie in Heeten. Als alle 850 ondertekenaars komen zou dit prachtig zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.